Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός αύριο Παρασκευή 19/8: Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός αύριο Παρασκευή 19/8: Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

Καιρός αύριο Παρασκευή 19/8: Την Παρασκευή ξεκινάει το διήμερο που περιμένουμε να κορυφωθεί η ζέστη σε όλη τη χώρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ισχυρό κύμα καύσωνα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Υψηλές είναι οι θερμοκρασίες που σημειώνονται από βορρά προς νότο, ενώ αυξημένος είναι και ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς τις επόμενες μέρες. Ας ξεκινήσουμε όμως από την Παρασκευή. Λιακάδα προβλέπεται σε όλη τη χώρα και γενικά αίθριος καιρός. Προς το μεσημέρι θα αναπτυχθεί τοπική συννεφιά στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Και η αστάθεια θα είναι πολύ περιορισμένη, καθώς η πιθανότητα να βρέξει λίγο τοπικά είναι μικρή, αλλά υπαρκτή σε ορεινές κυρίως περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Ευνοείται και η μεταφοράς σκόνης από την Αφρική κυρίως στα δυτικά και νότια της χώρας. Οι συγκεντρώσεις όμως στην ατμόσφαιρα δε θα είναι μεγάλες.

Την Παρασκευή ξεκινάει το διήμερο που περιμένουμε να κορυφωθεί η ζέστη σε όλη τη χώρα. Η ατμόσφαιρα λόγω των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών θα είναι αποπνικτική. Το θερμόμετρο θα σκαρφαλώσει στους 40 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια και θα αγγίξει τους 42 τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά. Στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας το θερμόμετρο θα χτυπήσει κόκκινο. Στα νησιά του Αιγαίου οι μέγιστες θα πλησιάσουν τους 34-38 βαθμούς Κελσίου. Στο Ιόνιο θα επικρατήσει ένα δυτικό- βορειοδυτικό ρεύμα με ένταση 2-4 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο 3-5 τοπικά στα κεντρικά και νότια τμήματα και 6 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός με ήλιο στο λεκανοπέδιο. Η μέρα θα είναι ζεστή, με τη θερμοκρασία από 26-40 βαθμούς και οι άνεμοι αρχικά βόρειοι 2-4 μποφόρ, από το μεσημέρι θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις. Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει λιακάδα από το πρωί. Αραιή συννεφιά προβλέπεται το μεσημέρι , ωστόσο το απόγευμα θα διαλυθεί. Η ζέστη θα κυριαρχήσει και στη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία από 25-39 βαθμούς και με βόρειο άνεμο 2-3 μποφόρ, στρεφόμενο σε νοτιά.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες, το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα όμως αναμένονται τοπικές βροχές στα ορεινά της χώρας. Και το βράδυ ο καιρός θα καταστεί άστατος στα βόρεια, και ειδικότερα στη Μακεδονία, με βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μια μικρή πτώση στα βόρεια και δυτικά, με 36-37 βαθμούς το μεσημέρι, στους 42 στα ανατολικά ηπειρωτικά και μέχρι 37 στο νότιο Αιγαίο. Βοριάδες στα πελάγη 3-5 τοπικά και 6 μποφόρ. Την Κυριακή θα δροσίσει, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση και θα φτάσει το μεσημέρι τους 33-35 στα ηπειρωτικά και 36 στο νότιο Αιγαίο. Ο καιρός θα παραμείνει άστατος στα βόρεια, με τοπικές βροχές στα κεντρικά ορεινά το μεσημέρι. Βορειοδυτικό το ρεύμα στα πελάγη 3-5 τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις