Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ελλάδα – Πολωνία 101 – 78: “Πρέπει να γίνουμε ομάδα”
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ελλάδα – Πολωνία 101 – 78: “Πρέπει να γίνουμε ομάδα”

Ελλάδα - Πολωνία 101 - 78: Οι δηλώσεις του προπονητή μετά τον αγώνα

Ο Δημήτρης Ιτούδης στάθηκε στις δηλώσεις του μετά τη νίκη επί της Πολωνίας, στην αναγκαιότητα η Εθνική να γίνει… ομάδα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη μετά τη νίκη επί της Πολωνίας: “Πρώτο παιχνίδι του Σλούκα που μπήκε ρυθμό. Είδαμε πράγματα όταν ο ρυθμός μας έπεσε στη ζώνη, πρέπει να δουλέψουμε στο κομμάτι αυτό. Και η Γεωργία θα έχει τέτοιες άμυνες αύριο οπότε είναι ευκαιρία να δουλέψουμε”.

Για το σημείο που η επίθεση της Εθνικής κόλλησε στο 2ο δεκάλεπτο: “Για το τρίποντο, στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε 3/9 τα οποία ήταν καλά σουτ. Θα τα βάλουμε αυτά τα σουτ, στο δεύτερο είχαμε 3/8, καλύτερο ποσοστό, αλλά γίναμε αργοί στο 5 εναντίον 5. Προφανώς δε δουλέψαμε πολύ στη ζώνη, θα βάλουμε πράγματα από μέσα προς τα έξω, θα δουλέψουμε σε αυτό”.

“Δεν ξέρω αν θα παίξει ο Αντετοκούνμπο στον αγώνα με τη Γεωργία”

Για τη βελτίωση της ομάδας: “Φτιάξαμε αρκετές πεντάδες, αυτό που μένει σταθερό είναι η διάθεση να γίνουμε ομάδα. Μεταφράζεται αυτό με μία περιστροφή του Σλούκα στο +20 σε ένα σουτ που δεν προλάβαινε να μαρκάρει. Αυτό είναι δείγμα, δεν έχει σημασία το σκορ. Η διαδικασία είναι ξεκάθαρη, πρέπει να επικοινωνούμε καλύτερα, να γίνουμε ομάδα”.

Για τη συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο αυριανό παιχνίδι με την Γεωργία: “Θα δούμε αύριο για τον Γιάννη, θα μιλήσω μαζί του για αύριο. Δεν ξέρω ακόμη.”

Ο αγώνας στο ΟΑΚΑ με την Πολωνία

Η εθνική μπήκε με το… δεξί στο 31ο Τουρνουά “Ακρόπολις” επικρατώντας με 101-78 της Πολωνίας στο ΟΑΚΑ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (24π., 4ρ., 10 κερδισμένα φάουλ, 2 κλεψίματα και 1 ασίστ σε 22:48΄΄ συμμετοχής) ήταν και πάλι ο κορυφαίος παίκτης της, αλλά η εθνική έδειξε διαφορετικά πρόσωπα, ειδικά στο α΄ μέρος που βρέθηκε από το… ύψος της 1ης περιόδου (+16), στο… βάθος στη 2η (-3), όταν ο Ιτούδης έριξε για πρώτη φορά στα φιλικά προετοιμασίας μαζί στο παρκέ με τον “Greek Freak” τους Νικ Καλάθη και Κώστα Σλούκα.

O Ομοσπονδιακός προπονητής έδωσε χρόνο και στους 14 παίκτες που είχε στην αποστολή θέλοντας να δοκιμάσει σχήματα και να λάβει αποφάσεις για την τελική δωδεκάδα. Σήμερα, Πέμπτη (18/8), στις 21:00 η εθνική αντιμετωπίζει τη Γεωργία, στο ΟΑΚΑ, για την 2η ημέρα του 31ου Τουρνουά “Ακρόπολις”.

Καλύτερη η Ελλάδα στο β’ μέρος του αγώνα

Στο β΄ μέρος, η εθνική έδειξε μεγαλύτερη σταθερότητα, απέναντι σε μία Πολωνία που έπιασε… υψηλή απόδοση για τα δεδομένα της. Ο Ιτούδης έδωσε χρόνο και στα νέα παιδιά στο τέλος που κράτησαν μια αξιοπρεπή διαφορά. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έκανε μεγάλη εμφάνιση με 19 πόντους (4/9 τρίποντα), με 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου πρόσθεσε 12 πόντους και 11 ο Κώστας Αντετοκούνμπο με 4 κλεψίματα. Εκτός έμεινε ο Γιώργος Παπαγιάννης (συνεχίζει θεραπευτική αγωγή) και ο Λευτέρης Μποχωρίδης για την εθνική.

Από την Πολωνία ξεχώρισαν οι Ματέους Πονίτκα (15π.), Μικάλ Σοκολόφσκι (13π.) και Μικάλ Κολέντα (10π.).

ΕΛΛΑΔΑ (Δημήτρης Ιτούδης): Ντόρσεϊ 19 (4), Λούντζης 3, Λαρεντζάκης 9 (2), Αγραβάνης 3 (1), Καλάθης 7 (1), Σλούκας 4, Καλαϊτζάκης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου 12 (1), Γόντικας 2, Αντετοκούνμπο Γιάννης 24 (2), Αντετοκούνμπο Κώστας 11, Κασελάκης 3 (1), Αντετοκούνμπο Θανάσης 4

ΠΟΛΩΝΙΑ (Ιγκόρ Μίλιτσιτς): Ζισκόφσκι 7 (1), Μπαλκερόφσκι 2, Σοκολόφσκι 13 (1), Τσελ 6, Κολέντα 10 (3), Πονίτκα 15 (2), Κολέντα Λ. 3, Τζίεβα, Ολένιτζακ 7 (3/4 δίποντα), Μίχαλακ 4 (1), Γκάρμπας 8 (2), Σενκ 3 (1)

Τα δεκάλεπτα: 27-10, 50-37, 69-59, 101-78

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις