Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έλον Μασκ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Γιατί δεν θα αγοράσει ποτέ ομάδα
ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Γιατί δεν θα αγοράσει ποτέ ομάδα

Έλον Μασκ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τι εξηγεί ειδικός με αφορμή τις φήμες που ξέσπασαν

Ο Έλον Μασκ, ο εκκεντρικός επιχειρηματίας – που είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 260 δισεκατομμυρίων δολαρίων – είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο για τους μεγαλεπήβολους στόχους που έχει βάλει για το Διάστημα και τον ιδιόρρυθμο τρόπο ζωής του. Έχει μάθει να επενδύει, παρά το ότι κάποια επαγγελματικά του βήματα έχουν σχολιαστεί ανάλογα. Η αγορά, όμως, μιας ποδοσφαιρικής ομάδας για τον Έλον Μασκ είναι… χάσιμο χρόνου και χρήματος. Κι αυτό είναι κάτι που μπορεί να απογοητεύσει τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που τον θερμοπαρακαλούν από τον περασμένο Απρίλιο να αγοράσει την ομάδα τους.

Κι ενώ το θέμα είχε ξεχαστεί, με ένα tweet του, ο Έλον Μασκ φούντωσε τις φήμες ότι τελικά θα την αγοράσει. Γρήγορα, όμως, το πήρε, πίσω, λέγοντας πως… απλά κάνει πλάκα. «Μιλάς σοβαρά;» τον ρώτησε ένας από τους ακολούθους του, για να απαντήσει ο Μασκ: «Όχι, αυτό είναι ένα μακροχρόνιο αστείο στο Twitter. Δεν αγοράζω καμία αθλητική ομάδα».

Ειδικός εξηγεί την πιθανή αγορά ομάδας από τον Μασκ

«Αν αποκτούσε ποδοσφαιρική ομάδα ο Μασκ, θα επιδίωκε να προσελκύσει τους Millenials», έχει γράψει σε άρθρο της η ειδική στο μάρκετινγκ, Σιέρα Σουλεϊμανί, που ανέλυσε τη φιλοσοφία του Ελον Μασκ για τις επενδύσεις του ήδη από τον Μάρτιο του 2016. «Ως η μεγαλύτερη και πιο ισχυρή ομάδα καταναλωτών της εποχής μας, οι millennials είναι λογικό ότι θα αποτελούσαν σημαντικό στόχο για ομάδες, franchise και πωλητές εισιτηρίων. Ωστόσο, η συγκεκριμένη γενιά δεν ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει παραδοσιακά επαγγελματικά αθλητικά γεγονότα».

Οι Millennials ή αλλιώς Generation Y, είναι η γενιά, στην οποία ανήκουν όσοι γεννήθηκαν μεταξύ του 1980 και του 2000. Στην Έρευνα Millennial Sports του 2016, διαπιστώθηκε ότι οι ιδιοκτήτες ομάδων έχουν όντως λόγους να ανησυχούν:

  • Μόνο το 50% των millennials έχουν αγοράσει εισιτήριο για οποιοδήποτε αθλητικό γεγονός τον τελευταίο χρόνο
  • Το 67% των millennial sports fans ανέφερε ότι παρευρέθηκε σε αθλητικές εκδηλώσεις λιγότερο συχνά ή ποτέ το 2015

“Δεν έχει ασχοληθεί με αθλητικά γεγονότα στο παρελθόν”

«Αν ήμουν ένας από αυτούς τους ιδιοκτήτες, θα ήθελα να πιστεύω ότι θα ακολουθούσα παρόμοια προσέγγιση για την επίλυση αυτής της πρόκλησης όπως θα έκανε ο Έλον Μασκ», δηλώνει η Σουλεϊμανί. «Δεν έχει ασχοληθεί με αθλητικά γεγονότα στο παρελθόν, αλλά αν το έκανε, νομίζω ότι θα επικεντρωνόταν στη δημιουργία της βέλτιστης εμπειρίας οπαδών». Επομένως, οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κάθε άλλης ποδοσφαιρικής ομάδας του πλανήτη, θα πρέπει να εξετάσουν τη φιλοσοφία κινήσεων του δισεκατομμυριούχου πριν του χτυπήσουν την πόρτα για… οικονομική βοήθεια.

Η Γιουνάιτεντ είναι ένας από τους πιο γνωστούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους στον κόσμο. Έχουν στεφθεί πρωταθλητές Αγγλίας 20 φορές ρεκόρ και έχουν κατακτήσει τρία Κύπελλα Ευρώπης. Η ομάδα ελέγχεται από την αμερικανική οικογένεια Γκλέιζερ, η οποία αγόρασε τον σύλλογο για 955,51 εκατομμύρια δολάρια, αλλά οι οπαδοί έχουν διαμαρτυρηθεί για την ιδιοκτησία τα τελευταία χρόνια με την ομάδα να μην στέκεται αντάξια της ιστορίας της τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις