Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης ΔΕΘ 2022: Ο διπλός στόχος του πρωθυπουργού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης ΔΕΘ 2022: Ο διπλός στόχος του πρωθυπουργού

Μητσοτάκης ΔΕΘ 2022: Τι θέλει να αποδείξει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ένα διπλό στόχο καλείται να πετύχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης. Από τη μία πρέπει να αντιμετωπίσει τις εντονότατες πολιτικές αντιδράσεις από την υπόθεση της παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων και από την άλλη να δείξει ότι η κυβέρνηση Συνεχίζει το μεταρρυθμιστικό του έργο και την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας ενόψει του δύσκολου χειμώνα. Αν ο στόχος αυτός επιτευχθεί τότε πρωθυπουργός και κυβέρνηση θα έχουν αφενός ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, αφετέρου θα έχουν αντιμετωπίσει με τον πιο θεσμικό τρόπο μία δύσκολη κατάσταση η οποία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση για τους θεσμούς και την Δημοκρατία.

Γιάννης Ντσούνος
γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Στον πρώτο στόχο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει να κινηθεί απολύτως θεσμικά αφήνοντας την Βουλή και την δικαιοσύνη να ερευνήσουν μέχρι τέλους τις καταγγελίες. Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκέλος ο πρωθυπουργός έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα ακολουθήσει το γαϊτανάκι των δηλώσεων και των αντεγκλήσεων που γίνονται από την αντιπολίτευση με μοναδικό στόχο μικροκομματικά συμφέροντα και εξυπηρετώντας ψηφοθηρικούς σκοπούς. Επίθεση έχουν εξαπολύσει τα κυβερνητικά στελέχη και προς το Νίκο Ανδρουλάκη για την άρνηση του να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών.

Τι θέλει να αποδείξει ο Μητσοτάκης

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αναμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών τα οποία επιθυμούν να τα έχουν στα χέρια τους πριν από την διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης ώστε εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αποδείξει ότι η κατάσταση που επικρατούσε στην ΕΥΠ ήταν αποτέλεσμα της προηγούμενης διακυβέρνησης και να εξηγήσει ότι η τωρινή κυβέρνηση θεσμοθετεί από την αρχή την πολύ σημαντική αυτή υπηρεσία για την ασφάλεια του κράτους και των πολιτών. Στο δεύτερο στόχο ο πρωθυπουργός έχει ήδη δώσει εντολή στο οικονομικό επιτελείο για την ανεύρεση δημοσιονομικού χώρου έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η στήριξη στα ευάλωτα νοικοκυριά και να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το κύμα ακριβείας σε καύσιμα και ενέργεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δημοσιονομικός αυτός χώρος έχει ήδη βρεθεί κυρίως από την αύξηση των φορολογικών εσόδων και έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει ένα σχέδιο παροχών και στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών που θα διαρκέσει τουλάχιστον έως το τέλος του χρόνου. Με δεδομένο ότι η αντιπολίτευση θα συνεχίσει όλες τις επόμενες εβδομάδες να έχει ως αιχμή του δόρατος της την υπόθεση των υποκλοπών η κυβέρνηση θα απαντήσει και θα κάνει ρελάνς με το μεταρρυθμιστικό τους πρόγραμμα και τις οικονομικές παροχές. Το αποτέλεσμα είναι μετρήσιμο και θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες οπότε και οι πρώτες δημοσκοπήσεις θα δείξουν την δυναμική που έχει το θέμα των υποκλοπών στους πολίτες αλλά και την δυναμική που θα καταγράψει η «απάντηση» της κυβέρνησης!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις