Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Το ακριβότερο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης: Άνοιξε τις πύλες του το Aman New York
ΚΟΣΜΟΣ

Το ακριβότερο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης: Άνοιξε τις πύλες του το Aman New York

Το ακριβότερο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης: Μια ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη στο «Μεγάλο Μήλο»

Το υπερπολυτελές ξενοδοχείο Aman New York άνοιξε τις πύλες του στο λεγόμενο Μεγάλο Μήλο, στους τελευταίους ορόφους του εμβληματικού Crown Building στο Μανχάταν.  «Η αναγέννηση του 100 ετών Crown Building στη συμβολή της Πέμπτης Λεωφόρου με την 57η είναι το πλέον πολυαναμενόμενο άνοιγμα ξενοδοχείου που έχει βιώσει η Νέα Υόρκη την τελευταία δεκαετία» σημειώνει το Bloomberg και τουλάχιστον το φωτογραφικό υλικό δικαιώνει την εικασία.Οι επισκέπτες του θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στις 83  σουίτες του, όλες σχεδιασμένες από διάσημο αρχιτέκτονα Jean-Michel Gathy -ο οποίος έχει βάλει την υπογραφή του σε καταλύματα από τις ελβετικές Άλπεις ως το Βιετνάμ.

Επιπλέον, θα έχουν την επιλογή μεταξύ δύο εστιατορίων: του Arva με ιταλική κουζίνα από υλικά εποχής, και το ιαπωνικό Nama με μπάρα ομακάσε για λίγους.  Τις επιλογές πολυτέλειας ολοκληρώνουν το τεράστιο Σπα τριών ορόφων, η πισίνα 20 μέτρων, το κέντρο ευεξίας.  Η τιμή μιας διανυκτέρευσης σε σουίτα ξεκινά από 3.200 δολάρια, ωστόσο, μπορεί να εκτοξευτεί έως $20.000 για γωνιακές σουίτες με ειδική διαμόρφωση. «Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ ημών και όλων των υπολοίπων. Όχι μόνο θα προτίθενται οι πελάτες μας να πληρώσουν χρήματα για την πολυτέλεια που τους προσφέρουμε, αλλά θα νιώθουν ευτυχείς με την αξία που έλαβαν κατά το check out» δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Aman, Βλαντ Ντορόνιν.

Ο ίδιος αποκαλύπτει πως η αγορά τού ακινήτου, η ανακαίνιση, διαρρύθμιση και προσθήκη νέων χώρων, τού κόστισε σχεδόν 1,45 δισ. δολάρια.  Κάτι που εν μέρει αποδίδει στην πρόκληση κατασκευής ενός εξάστερου ξενοδοχείου εν μέσω πανδημίας και παγκόσμιας κρίσης στην εφοδιαστική αλυσίδα.  Το ξενοδοχείο είναι ένα από τα τρία της ίδιας εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά το Amangani στο Γουαϊόμινγκ και το Amangiri στη Γιούτα. Η Aman σχεδιάζει να επεκταθεί με άλλο ένα παράρτημα στο Μαϊάμι Μπιτς το 2024 και ένα πέμπτο στο Μπέβερλι Χιλς το 2026.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις