Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Τήνος: Μεγάλο ζητούμενο η ενότητα – Να σταθούμε σε όσους έχουν ανάγκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Τήνος: Μεγάλο ζητούμενο η ενότητα – Να σταθούμε σε όσους έχουν ανάγκη

Μητσοτάκης Τήνος: Ο πρωθυπουργός νωρίτερα επιθεώρησε την τορπιλάκατο Μυκόνιος

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, προκειμένου η χώρα να ξεπεράσει τις μεγάλες δυσκολίες, έστειλε από την Τήνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο μήνυμά του για την Κοίμηση της Θεοτόκου. «Με πίστη, θα παραμείνουμε πιστοί στο δρόμο που έχουμε χαράξει, για μια Ελλάδα της ευημερίας της αυτοπεποίθησης της κοινωνικής συνοχής», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα είναι να παραμείνει η ενότητα και η προσήλωση στους στόχους του μέλλοντος.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στην Τήνο στις 9 το πρωί, όπου τον υποδέχθηκε η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός ‘Αμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Επιβιβάστηκε στην πυραυλάκατο “Μυκόνιος” όπου μετά την ρίψη τιμητικών κανονιοβολισμών, ο κ.Μητσοτάκης απέδωσε φόρο τιμής στη μνήμη των πεσόντων του καταδρομικού “Έλλη” ρίχνοντας ένα δάφνινο στεφάνι στη θάλασσα. Στη συνέχεια μετέβη στο Ιερό ναό της Ευαγγελιστρίας όπου προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας και παρακολούθησε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σύρου και Τήνου κ.Δωρόθεου.

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού:

«Από τα πιο μικρά και απομονωμένα ξωκλήσια μέχρι τα μεγάλα προσκυνήματα της Εκκλησίας μας, η Ελλάδα, η Ορθοδοξία γιορτάζουμε σήμερα την Κοίμηση της Θεοτόκου. Αντλούμε δύναμη και πίστη για να μπορέσουμε ατομικά αλλά και συλλογικά να ξεπεράσουμε τις μεγάλες δυσκολίες και να βαδίσουμε στο δρόμο της προόδου στο δρόμο της αυτοπεποίθησης στο δρόμο της κοινωνικής συνοχής.

Αυτή την σπουδαία ημέρα για την ορθοδοξία, το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα μας παραμένει η ενότητα και η προσήλωση στους στόχους του μέλλοντος. Θα σταθούμε δίπλα σε όσες και σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτές τις μεγάλες δυσκολίες και με πίστη θα παραμείνουμε πιστοί στο δρόμο που έχουμε χαράξει για μια Ελλάδα της ευημερίας της αυτοπεποίθησης της κοινωνικής συνοχής. Εύχομαι από καρδιάς σε κάθε Ελληνίδα σε κάθε Έλληνα απανταχού της γης χρόνια πολλά»

Σακελλαροπούλου: Έχουμε συνδέσει την Παναγία με τη φροντίδα για τον αδύναμο

Την ίδια στιγμή, στη δοξολογία στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου παρέστη σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπουλου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Γιορτάζουμε και φέτος τη μεγάλη αυτή μέρα για την Ορθοδοξία, προσβλέποντας στην παρηγορητική και εμψυχωτική προστασία της Θεοτόκου. Με το πρόσωπό Της, εμείς οι Έλληνες έχουμε συνδέσει την αγάπη, τη φροντίδα για τον αδύναμο, την ενσυναίσθηση». «Εύχομαι οι αξίες αυτές να συνεχίσουν να μας εμπνέουν. Χρόνια πολλά!», κατέληξε στη δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις