Εφαρμογή για τα κουνούπια: Ένας Λαρισαίος “έφερε” τη… σωτηρία!

ΕΛΛΑΔΑ

Εφαρμογή για τα κουνούπια: Ένας Λαρισαίος “έφερε” τη… σωτηρία!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Εφαρμογή για τα κουνούπια: Ο 25χρονος Λαρισαίος μας συστήνει την εφαρμογή ‘Ksou Ksou’

15.08.2022 | 18:43

Υπάρχει χειρότερο από το να βγαίνεις βόλτα στη φύση ή να κοιμάσαι με ανοιχτό το παράθυρο γιατί έχει ωραίο αεράκι, και να το μετανιώνεις στο δευτερόλεπτο γιατί τα κουνούπια σε έχουν κάνει σουρωτήρι; Αυτό με τα έντομα και το καλοκαίρι γενικά πρέπει να σταματήσει. Με μια εφαρμογή στο κινητό; Ναι!  Ο 25χρονος Λαρισαίος, Χρήστος Αποστόλου, μας συστήνει την εφαρμογή ‘Ksou Ksou’ μέσω των κινητών, το πρώτο ελληνικό δωρεάν app που θέλει να πάρει τη θέση των σπρέι που διώχνουν μεν τα κουνούπια, αλλά με τι κόστος… Έναν πολύ κακό πονοκέφαλο θα πούμε εμείς.

Ο Χρήστος σπούδαζε αρχικά Γεωπονία, αλλά λόγω της πανδημίας δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές του με σκοπό να προσανατολιστεί προς τις σπουδές στο εξωτερικό και προς την εμβάθυνση στα τεχνολογικά συστήματα και στα συστήματα ακριβείας πάνω στο Γεωπονικό κλάδο. Το 2021 μόνο, δημιούργησε τέσσερις εφαρμογές, ενώ ένα από τα επιτεύγματά του είναι και το Ksou Ksou.

Πώς θα την βρούμε

Όπως αναφέρει η περιγραφή της εφαρμογής και επιβεβαιώνει ο Χρήστος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, το εν λόγω app «παράγει ήχο από 12Hz έως 200Hz. Το δικό μας αυτί ίσως αντιληφθεί από τα 22Hz και πάνω, αλλά παρόλα αυτά οι χαμηλότερες για εμάς συχνότητες είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές για τα κουνούπια. Βέβαια στην Ελλάδα έχουμε περισσότερα από 60 είδη κουνουπιών οπότε μερικές φορές μπορεί να πέσουμε και έξω. Μην ξεχνάμε ότι ο τρόπος που θα τους επηρεάσει ο ήχος εξαρτάται και από την όρεξη τους (τα θηλυκά τσιμπάνε), από την περίοδο αναπαραγωγής καθώς και από την περιοχή. Παρόλα αυτά λειτουργεί στο μεγαλύτερο μέρος αυτών.»

Οι συγκεκριμένες συχνότητες μιμούνται τους «εχθρούς» των κουνουπιών, όπως οι λιβελούλες, οι νυχτερίδες ή τα αρσενικά κουνούπια, καθώς όπως λέγεται μετά το ζευγάρωμα, τα θηλυκά αποφεύγουν την επαφή. Οι έχοντες Android θα τη βρουν στο Google Play, ενώ όσοι διαθέτουν Apple συσκευή μπορούν να κατεβάσουν στον υπολογιστή τους το BlueStacks 5 (από εδώ: https://www.bluestacks.com/), μετά να κάνουν download το αρχείο εγκατάστασης της εφαρμογής και να το σύρουν μέσα στο πρόγραμμα BlueStacks 5. Η εγκατάσταση θα γίνει αυτόματα και θα παρουσιαστεί εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή.

Exit mobile version