Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Power Pass – πληρωμή Ιουνίου: Πότε καταβάλλονται τα χρήματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Power Pass – πληρωμή Ιουνίου: Πότε καταβάλλονται τα χρήματα

Power Pass - πληρωμή Ιουνίου: Πότε θα πληρωθεί το Power Pass για τους λογαριασμούς που εκδόθηκαν τον Ιούνιο.

Η έξτρα πληρωμή για το Power Pass, η οποία αναγγέλθηκε πριν λίγους μήνες, καθώς υπήρξε πλεόνασμα από το ποσό που είχε δεσμευτεί για το επίδομα και δεν δόθηκε, αναμένεται να μπει σύντομα στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Ακόμη ένας λόγο για την έξτρα πληρωμή είναι πως ορισμένοι καταναλωτές έλαβαν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς εντός του Ιουνίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση που μοιράστηκε ήταν για τους λογαριασμούς ρεύματος από Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Μάιο του 2022. Έτσι, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έκανε γνωστό την Πέμπτη την ημερομηνία καταβολής των ποσών. Όπως είπε, τα έξτρα χρήματα για τους λογαριασμούς ρεύματος του Ιουνίου θα δοθούν τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε πως «υπάρχουν λίγες εκκρεμότητες για τις αιτήσεις έως το τέλος του Μαΐου και για τον Ιούνιο. Τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα πιστωθούν τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ».

Fuel Pass 2: Το λάθος που αναβάλει την πληρωμή

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, αλλά και στο κινητό τους βλέπουν εδώ και δύο ημέρες την επιδότηση από το Fuel Pass 2, ωστόσο, τα προβλήματα με τις πληρωμές συνεχίζονται. Μία από τις αιτίες που αναβάλει την πληρωμή του Fuel Pass 2 στην τράπεζα, είναι η λάθος συμπλήρωση του iBan από τον δικαιούχο στη σχετική πλατφόρμα που έχει ανοίξει στο vouchers.gov.gr.

Ενώ, αναφορικά με την ψηφιακή κάρτα, πολλοί είναι και εκείνοι που δεν γνωρίζουν αν διαθέτουν την τεχνολογία NFC που είναι απαραίτητη για την εξαργύρωση του επιδόματος. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως η αλλαγή της πληρωμής (από ψηφιακή κάρτα σε τράπεζικό λογαριασμό) δεν μπορεί να γίνει, παρά μόνο διόρθωση, π.χ. του IBAN.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις