Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άταφο παιδί – Έβρος: “Κραυγή” αγωνίας από εγκλωβισμένους πρόσφυγες
ΕΛΛΑΔΑ

Άταφο παιδί – Έβρος: “Κραυγή” αγωνίας από εγκλωβισμένους πρόσφυγες

Άταφο παιδί - Έβρος: Πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο σημείο από τις 14 Ιουλίου του 2022

Τραγικό θάνατο βρήκε από τσίμπημα σκορπιού η 5χρονη προσφυγοπούλα με το όνομα Μαρία, σε νησίδα του Έβρου. Πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο σημείο από τις 14 Ιουλίου του 2022, έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του νεκρού παιδιού που, σύμφωνα με πληροφορίες, παρέμενε για ημέρες άταφο, μέχρι που οι εγκλωβισμένοι έσκαψαν ένα λάκκο και τοποθέτησαν τη σορό.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» που επικαλείται πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη νησίδα, κοντά στο χωριό Κισσάρι του Έβρου, σκορπιός τσίμπησε και ένα δεύτερο κορίτσι, εννέα χρόνων, που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση με πυρετό και εμετούς. Η αστυνομία σε ανακοίνωση αναφέρει: «Με αφορμή δημοσιεύματα για την παρουσία μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα εξής: Από την πρώτη στιγμή που υπήρξε πληροφόρηση για ενδεχόμενη παρουσία μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο, η Ελληνική Αστυνομία έκανε αλλεπάλληλες έρευνες, καθώς και με κάθε πρόσφορο τεχνικό μέσο, χωρίς να εντοπιστεί ανθρώπινη παρουσία.»

“Τι δυσκολία έχει να σωθούν άνθρωποι;”

»Ταυτόχρονα, δόθηκαν οι συντεταγμένες στις αρμόδιες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες επισήμαναν ότι πρόκειται για σημείο εκτός της ελληνικής επικράτειας. Εν συνέχεια η ΕΛΑΣ προέβη σε δυο ενημερώσεις των αρχών της Τουρκίας στο Καπετάν Αντρέεβο, στο σημείο της τριεθνούς συνεργασίας. Επισημαίνεται ότι, καθημερινά και ανά πάσα στιγμή οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ προστατεύουν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα και ασφαλώς την ανθρώπινη ζωή, που αποτελεί πρώτιστη αξία».

Ταυτόχρονα, η 28χρονη Μπαϊντά Α. από τη Συρία έστειλε ένα ηχητικό στην Εφημερίδα των Συντακτών, μετά τον θάνατο του παιδιού: «Ζητάω βοήθεια, όλοι μου λένε ότι είναι δύσκολο. Τι δυσκολία έχει να σωθούν άνθρωποι; Ποια είναι η δυσκολία; Μας σκοτώνουν στη Συρία, στην Τουρκία, σ’ αυτό το νησί στην Ελλάδα, σε κάθε μέρος του κόσμου. Τι φταίμε; Το κορίτσι πέθανε γιατί κανείς δεν ακούει τη φωνή μας και την αδελφή της τη σκότωσε σκορπιός. Τι θα απογίνουμε; Ίσως το πρωί να έχουμε όλοι πεθάνει. Το νησί είναι γεμάτο φίδια, σκορπιούς, έντομα και δεν ξέρω τι άλλο… Εκλιπαρώ, εκλιπαρώ. Ζούμε μια επίγεια κόλαση, σας ορκίζομαι ότι είναι επίγεια κόλαση και κανείς δεν μπορεί να μας βοηθήσει».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις