Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πειραιάς: Ζευγάρι περιγράφει την ταλαιπωρία του επειδή είχε σκύλο
ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Ζευγάρι περιγράφει την ταλαιπωρία του επειδή είχε σκύλο

Πειραιάς: Στο λιμάνι του Πειραιά διανυκτέρευσε ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη, καθώς αρνήθηκαν να τους φιλοξενούσουν ξενοδοχεία, επειδή είχαν μαζί τον σκύλο τους.

Ταλαιπωρία σχεδόν μιάμισης ημέρας έζησαν από εχθές το μεσημέρι μέχρι σήμερα το απόγευμα ένα ζευγάρι από την Θεσσαλονίκη, επειδή ταξιδεύουν μαζί με τον σκύλο τους! Ο Αχιλλέας και η Μαγδαληνή Παναγιωτίδη, έφτασαν με τραίνο από την Θεσσαλονίκη εχθές το μεσημέρι στις 2:00 στον Σταθμό Λαρίσης, μαζί με τον σκύλο τους τον Θώρ σε ειδικό κουτί μεταφοράς, όπως προβλέπει ο νόμος, με τελικό προορισμό του ταξιδιού τους, την Κρήτη. Το πλοίο με το οποίο θα ταξιδέψουν για την μεγαλόνησο αναχωρεί σήμερα το απόγευμα, οπότε χρειάζονταν μια διανυκτέρευση στην Αθήνα. Στάθηκε αδύνατον, ωστόσό, να βρουν δωμάτιο σε ξενοδοχείο, ξεκινώντας το ψάξιμο από τον Σταθμό Λαρίσης καταλήγοντας στην Ομόνοια με τα πόδια, καθώς σε όσα ξενοδοχεία (έξι περίπου) ζήτησαν δωμάτιο αρνήθηκαν να τους φιλοξενήσουν επειδή είχαν το σκυλί τους μαζί.

Ο νόμος δεν ορίζει ότι απαγορεύονται τα ζώα στα ξενοδοχεία, αλλά αυτό καθορίζεται από την πολιτική της κάθε επιχείρησης. Δεν είχαν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν ούτε καν το μετρό «κάποιοι μου έλεγαν ότι για να μπούμε πρέπει να είναι μέσα στο box, κάποιοι ότι δεν επιτρέπεται καθόλου» λέει χαρακτηριστικά ο κος Παναγιωτίδης. Ταλαιπωρημένοι και οι τρεις επέστρεψαν με τον προαστιακό στον Πειραιά, όπου διανυκτέρευσαν σε ένα παγκάκι στο λιμάνι, αφού δεν είχαν άλλο κουράγιο για να ψάξουν για δωμάτιο, μέχρι σήμερα το απόγευμα που θα αναχωρήσουν με το πλοίο για την Κρήτη.

Τι δήλωσαν οι ίδιοι

«Μπήκαμε σε ξενοδοχείο και μας είπαν ότι δεν επιτρέπεται ο σκύλος επειδή το απαγορεύει ο διευθυντής. Άλλοι μας έλεγαν ότι το απαγορεύει ο νόμος. Πήγα συνολικά σε έξι ξενοδοχεία. Δεν μπορούσα να μπω ούτε στο μετρό καθώς κάποιοι μου έλεγαν ότι δεν επιτρέπεται ή επιτρέπεται μόνο αν είναι στο box. Έτσι αναγκαστήκαμε να μείνουμε στο λιμάνι όλη τη νύχτα για να ταξιδέψουμε απόψε για την Κρήτη», είπε ο ιδιοκτήτης του σκύλου, μιλώντας στο OPEN.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι… Θα περιμένουμε εδώ να περάσουν και οι υπόλοιπες ώρες μέχρι να φύγει το καράβι. Διότι δεν έχουμε άλλο κουράγιο να ψάξουμε να βρούμε ένα δωμάτιο έστω κάπου εδώ κοντά. Και το σκυλί είναι ταλαιπωρημένοι και εμείς. Ψάχναμε όλη τη μέρα για ξενοδοχείο με τα πόδια», είπε η σύζυγός του με την εξάντληση να είναι εμφανής στο πρόσωπο της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις