Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 10χρονος εμπρηστής – Λέσβος: Σοκ με τη σύλληψη ανήλικου
ΕΛΛΑΔΑ

10χρονος εμπρηστής – Λέσβος: Σοκ με τη σύλληψη ανήλικου

10χρονος εμπρηστής - Λέσβος: Το νεαρό αγόρι προσήχθη καθ’ υπόδειξη μιας κατοίκου της περιοχής

Σε συνολικά 33 συλλήψεις υπόπτων για εμπρησμό, έχουν προχωρήσει τα ανακριτικά κλιμάκια της Πυροσβεστικής, από τις 29 Ιουλίου. Μια από αυτές αφορούσε τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι κάτω από το Κάστρο του Άργους. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν εγκαίρως να σβήσουν τις φλόγες που έκαιγαν θάμνους και ξερά χόρτα, πριν επεκταθούν προς κατοικημένη περιοχή.

Όπως αποδείχτηκε υπεύθυνος για την πυρκαγιά ήταν ένας άνδρας που πραγματοποιούσε θερμές εργασίες με τροχό παρά τη σχετική απαγόρευση και συνελήφθη νωρίς το απόγευμα. Ανάμεσα στις συλλήψεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες ήταν και αυτή ενός 10χρονου αγοριού στο νησί της Λέσβου. Το νεαρό αγόρι προσήχθη καθ’ υπόδειξη μιας κατοίκου της περιοχής ως ύποπτο για εμπρησμούς που είχαν γίνει σε αλσύλλια στην περιοχή της Αγίας Κυριακής στα όρια της πόλης της Μυτιλήνης.

«Μου αρέσει να βλέπω τους πυροσβέστες να τις σβήνουν… »

Οι δύο φωτιές που είχαν ξεσπάσει τις δύο προηγούμενες ημέρες, είχαν κινήσει τις υποψίες των ανακριτικών υπηρεσιών της Πυροσβεστικής, καθώς τα σημεία απείχαν μεταξύ τους λιγότερο από 2 χιλιόμετρα. Όταν το αγόρι ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς που ανέλαβαν την διερεύνηση της υπόθεσης γιατί προχώρησε στους εμπρησμούς, φέρεται να είπε: «Γιατί μου αρέσει να βλέπω τους πυροσβέστες να τις σβήνουν… ».

Σε βάρος του 10χρονου σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία του εμπρησμού που θα αποσταλεί στο Εισαγγελέα Ανηλίκων, ενώ συνελήφθη η μητέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις