Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανάπλαση Ελληνικού: Οι νέες αντικειμενικές αξίες για τα ακίνητα
ΕΛΛΑΔΑ

Ανάπλαση Ελληνικού: Οι νέες αντικειμενικές αξίες για τα ακίνητα

Ανάπλαση Ελληνικού: Τα ακίνητα που πρόκειται να κατασκευαστούν φαίνεται να είναι για "γερά" πορτοφόλια

Από 3.250 ευρώ έως 8.000 ευρώ θα πωλείται το τετραγωνικό μέτρο, σύμφωνα με τις αντικειμενικές αξίες για την έκταση του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά που καθόρισε το υπουργείο Οικονομικών. Οι τιμές ζώνης που λαμβάνει υπόψη της η Εφορία για τη φορολογία των ακινήτων προσδιορίστηκαν μετά την εισήγηση που είχαν υποβάλει στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών πιστοποιημένοι εκτιμητές ακινήτων τους οποίους είχε προσλάβει το υπουργείο.

Όπως ορίζεται στην απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, για τον καθορισμό των αντικειμενικών αξιών εκτός από την εισήγηση των ιδιωτών εκτιμητών ελήφθησαν υπόψη:

– Η γνώμη των αρμόδιων Δημοτικών Συμβουλίων, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 261 του ν. 3852/2010 (Α’ 87), για τις αξίες των ακινήτων στις περιοχές αρμοδιότητάς τους και τις διατάξεις του άρθρου 41 του ν. 1249/1982.

– Οι ιδιαιτερότητες της περιοχής ή τμήματος αυτής, όπως συνθήκες περιβάλλοντος και θέας, εξυπηρέτηση (υποδομή, συγκοινωνία, κ.λπ.), εμπορικότητα δρόμων, πολεοδομικές ρυθμίσεις (συντελεστής δόμησης οικοπέδου).

Οι ιδιαιτερότητες των ακινήτων, όπως χρήση (οικόπεδο, διαμέρισμα, κατάστημα, αποθήκη κ.λπ.), πρόσοψη (σε αίθριο, σε πλατεία κ.λπ.), όροφος, επιφάνεια, παλαιότητα κτιρίου, συνιδιοκτησία, ειδικές συνθήκες (σεισμός, πλημμύρα, πυρκαγιά, απαλλοτρίωση κ.λπ.), δέσμευση (διατηρητέα κτίρια, αρχαιολογική έρευνα κ.λπ).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις