Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης: Μειώνουμε την οικονομική ανασφάλεια των πολιτών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μειώνουμε την οικονομική ανασφάλεια των πολιτών

Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση εξαντλεί τα δημοσιονομικά περιθώρια προκειμένου να στηρίξει τους πολίτες».

Ο Πρωθυπουργός τονίζει ότι «είναι διαρκής η εξάντληση των δημοσιονομικών περιθωρίων προκειμένου να στηρίξει η κυβέρνηση τους πολίτες». Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει: «Η οικονομία στη χώρα μας αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς σε μεγάλο βαθμό ως αποτέλεσμα της εξαιρετικής τουριστικής κίνησης αλλά και των σημαντικών επενδύσεων που γίνονται στη χώρα μας. Μην έχουμε καμία αμφιβολία όμως ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πολύ ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι δημιουργούν μεγάλο βαθμό ανασφάλειας στην παγκόσμια οικονομία. Το κόστος ζωής, ο πληθωρισμός, είναι φαινόμενα τα οποία είναι παγκόσμια, χτυπούν και την ελληνική οικονομία, ροκανίζουν και το ελληνικό διαθέσιμο εισόδημα. Γι΄ αυτό και η κυβέρνηση, διά του κρατικού προϋπολογισμού, θα εξακολουθεί να εξαντλεί τα δημοσιονομικά περιθώρια, προκειμένου να στηρίξει τους πολίτες να αντιμετωπίσουν αυτήν την “εισβολή” του εισαγόμενου πληθωρισμού που μας δημιουργεί, σήμερα αρκετά προβλήματα και αρκετούς βαθμούς ανασφάλειας».

Από την πλευρά του ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σημειώνει ότι «με τον νέο τρόπο τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειες οι πολίτες θα δουν μειωμένες αυξήσεις κατά 90% έως 100%, ότι η Ελλάδα εφαρμόζει το 3ο μεγαλύτερο πρόγραμμα στήριξης στην Ευρώπη, ότι την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι καταβολές για το fuel pass 2 και πως οτιδήποτε πετυχαίνουμε στην Aνάπτυξη αξιοποιείται για τη στήριξη των πολιτών απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια και για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση».

Στη ΔΕΘ οι ανακοινώσεις του κοινωνικού πακέτου

«Στη ΔΕΘ αφού μετρήσουμε σωστά, ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες, καταλήξουμε στις δυνατότητες, ο πρωθυπουργός πολύ συγκεκριμένα και με μεγάλη σαφήνεια θα ανακοινώσει ποια είναι εκείνα τα μέτρα στήριξης που μπορεί να περιμένει η ελληνική κοινωνία. Έχουμε αποδείξει ότι πολύ στοχευμένα, πολύ ουσιαστικά, με σώφρονες κινήσεις, κρατώντας πάντα εφεδρείες και χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις πρωτόγνωρες κρίσεις που έχουν πολύ δυσάρεστες συνέπειες στον οικονομικό τους βίο με τις οποίες είναι αντιμέτωπη και η ελληνική αλλά και οι ευρωπαϊκές κοινωνίες. Ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, όπως κάνει πάντοτε, με υπεύθυνο τρόπο θα μιλήσει για το τι μπορεί να περιμένει η ελληνική κοινωνία ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα και για το ποια θα είναι η πορεία της ελληνικής οικονομίας συνολικά αυτόν τον τελευταίο χρόνο της πρώτης μας κυβερνητικής θητείας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις