Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ακάρ Καστελόριζο: Η απάντηση Οικονόμου στις απειλές του Τούρκου υπουργού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακάρ Καστελόριζο: Η απάντηση Οικονόμου στις απειλές του Τούρκου υπουργού

Ακάρ Καστελόριζο: Τι δήλωσε ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών

Στις προκλήσεις του Χουλουσί Ακάρ που κατέδειξε για ακόμα μια φορά το Καστελόριζο ως στρατιωτικό στόχο της Τουρκίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος απάντησε προτείνοντας αγώνα ειρήνης ανοιχτής θαλάσσης με τη συμμετοχή Ελλήνων και Τούρκων κολυμβητών.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Οικονόμου κλήθηκε να σχολιάσει τις σημερινές εκ νέου προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας και μεταξύ άλλων τόνισε ότι στις προκλήσεις η κυβέρνηση τοποθετείται με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι τα εθνικά μας δίκαια είναι προστατευμένα, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η παγκόσμια κοινότητα έχει εμπεδώσει ότι η Ελλάδα είναι στο πλευρό του διεθνούς δικαίου σε αντίθεση με τον αναθεωρητισμό άλλων χωρών».

“Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε βήμα πίσω”

«Ρητορικές υπερβολές και πλειοδοσία προκλήσεων από το πολιτικό προσωπικό της Τουρκίας δεν προσθέτει τίποτα παραπάνω στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου επισημαίνοντας: «ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, η χώρα έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει την ειρήνη στην περιοχή και τη σταθερότητα. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε βήμα πίσω σε ότι αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία».

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε με την πρόταση για κολυμβητικό αγώνα ειρήνης με τη συμμετοχή Τούρκων και Ελλήνων κολυμβητών: «Τώρα, επειδή είπε και κάτι άλλο ο κ. Ακάρ για Τούρκους κολυμβητές, θα ήταν καλή ιδέα να γίνει ένας αγώνας ειρήνης ανοιχτής θαλάσσης με τη συμμετοχή και Ελλήνων και Τούρκων κολυμβητών. Είναι καλύτερα να το δούμε πιο αποφορτισμένα το όλο ζήτημα και με έμφαση στο διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες. Να μην επιδιώκουμε εστίες έντασης στην περιοχή μας. Είναι κάτι που το χρειάζεται και η Ευρώπη και οι δυο μας χώρες».

Σε ότι αφορά τον απόπλου τουρκικού γεωτρύπανου Αμπντούλ Χαμίντ Χαν ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι «παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά και είμαστε σε εγρήγορση. Με νηφαλιότητα κάνουμε πάντα αυτό που πρέπει να κάνουμε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις