After sun μαλλιών: Πώς να τα φροντίσεις το καλοκαίρι με φυσικό τρόπο

PLUS

After sun μαλλιών: Πώς να τα φροντίσεις το καλοκαίρι με φυσικό τρόπο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

After sun μαλλιών: Απλές και απολαυστικές θεραπείες με φυσικά υλικά, που θα ανακουφίσουν τα μαλλιά σας μετά την έκθεσή τους στον καλοκαιρινό ήλιο

09.08.2022 | 14:06

Αγαπάτε το Instagram επειδή σας παρέχει συνεχή ροή υπέροχων καλοκαιρινών συμβουλών για τα μαλλιά, από το πώς και πόσο συχνά να τα λούζετε και να τα χτενίζετε για να μη σπάνε, έως και πώς να τα φορμάρετε για να αποκτήσετε ένα φανταστικό beach wave look. Αλλά σπάνια θα βρείτε τις κατάλληλες συμβουλές για τους τρόπους που μπορείτε να τα θεραπεύετε από τον καυτό ήλιο των διακοπών, ώστε να παραμένουν υγιή, λαμπερά, απαλά και ανθεκτικά απέναντι στην UV ακτινοβολία, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας.

Ανεξάρτητα από το μήκος, τον όγκο ή τη βαφή που έχετε επιλέξει, οι παρακάτω after sun κούρες με απλά φυσικά υλικά, θα χαρίσουν στα μαλλιά σας την μεγαλύτερη ανακούφιση μετά το τέλος μιας ολόκληρης μέρας στην παραλία.

Ελαιόλαδο:

Η μάσκα ελαιολάδου είναι η τέλεια θεραπεία στο σπίτι για κατεστραμμένα και ξηρά μαλλιά. Ζεστάνετε ελαφρώς μισό έως ένα φλιτζάνι λάδι -ανάλογα με το μήκος και τον όγκο των μαλλιών σας- και απλά τρίψτε το με ήπιες κινήσεις στα μαλλιά σας. Μετά, φορέστε ένα πλαστικό σκουφάκι και περιμένετε για περίπου 20 λεπτά. Ξεβγάλτε, λουστείτε, απλώστε conditioner και στεγνώστε τα φυσικά.

Αβοκάντο:

Μια άλλη φυσική θεραπεία με ένα φρούτο που περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Ε και Α, καθώς και ωφέλιμα λιπαρά οξέα, τα οποία παρέχουν εντατική ενυδάτωση στα ταλαιπωρημένα μαλλιά. Η συνταγή; Λιώστε ένα αβοκάντο στο μπλέντερ προσθέτοντας μισό φλιτζάνι γάλα, και εφαρμόστε σε ελαφρώς νωπά μαλλιά το μείγμα, εκτελώντας ήπιες κινήσεις μασάζ από τις ρίζες έως τις άκρες για 2 με 3 λεπτά. Περιμένετε 20 λεπτά να δράσει και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Σπιρουλίνα και γιαούρτι:

Μερικές φορές αυτό που λείπει από τα ξηρά μαλλιά σας δεν είναι μόνο η υγρασία, αλλά και η πρωτεΐνη. Προσθέτοντας μια κουταλιά σκόνη σπιρουλίνας την οποία θα ανακατέψτε καλά μέσα σε ένα κεσεδάκι γιαουρτιού, θα χαρίσετε στα μαλλιά σας τον ιδανικό συνδυασμό φυσικής υγρασίας, πρωτεΐνης και υγιεινών λιπαρών. Απλώστε το μείγμα σε όλο το μήκος των μαλλιών και επιμείνετε σε ήπιο μασάζ όσο πιο κοντά στις ρίζες. Αφήστε το στο κεφάλι σας για 20 λεπτά και μετά ξεβγάλτε, λουστείτε και αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά.

Μπανάνα:

Με δεδομένο ότι αυτό το φρούτο είναι πλούσια πηγή καλίου, σιδήρου και βιταμινών Β (Β3, Β6, Β12), το καθιστά ένα ευεργετικό μέσο προστασίας και αναδόμησης των μαλλιών, βοηθώντας τα να μαλακώσουν, να ανακουφιστούν και να αποκτήσουν την φυσική ελαστικότητά τους, εμποδίζοντας την ψαλίδα και το σπάσιμο που δημιουργεί ο ήλιος και το αλάτι της θάλασσας.

Πολτοποιήστε μια μπανάνα -καλύτερα ώριμη-, προσθέτοντας στο μείγμα μισό φλιτζάνι νερού και μερικές σταγόνες από οργανικό έλαιο από σπόρους chia (για έξτρα δόσεις βιταμίνης Β3, λινολεϊκού οξέος και ω-3) και εφαρμόστε το μείγμα σαν μάσκα σε όλα τα μαλλιά. Μετά από 15 με 20 λεπτά, ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό.

Exit mobile version