Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός αύριο Τρίτη 9/8: Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός αύριο Τρίτη 9/8: Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

Καιρός αύριο Τρίτη 9/8: Θα παρατηρηθούν μικρές διακυμάνσεις

Την Τρίτη θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα. Η ατμοσφαιρική αστάθεια θα περιοριστεί αρκετά, οι άνεμοι θα υποχωρήσουν σε μεγάλο βαθμό και η θερμοκρασία, με μικρές διακυμάνσεις θα παραμείνει στα επίπεδα των τελευταίων ημερών. Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα θα επικρατήσει με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια. Ωστόσο, ο ήλιος θα παραμείνει στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, και τοπικές βροχές με τη μορφή μπόρας αναμένονται το πρωί και το απόγευμα στα βορειοδυτικά ορεινά.

Συγκεκριμένα, σε τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας, ο καιρός όμως θα είναι αίθριος σε αυτές τις περιοχές. Η ζέστη θα διατηρηθεί με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 37 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 38 βαθμούς στα δυτικά και 35 με 37 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Οι μέγιστες θερμοκρασίες στο Αιγαίο θα κυμανθούν κοντά στους 30 με 34 κατά μέσο όρο. Σε γενικές γραμμές αναμένονται θερμοκρασίες «σχεδόν» φυσιολογικές για την εποχή, ωστόσο στη Δυτική Ελλάδα, θα είναι λίγο πιο υψηλές. Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 4-5 μποφόρ, και στο Αιγαίο βοριάδες με ένταση που δεν θα ξεπεράσει τα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως και 35 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει με αραιές νεφώσεις αλλά και ζέστη, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως και 36 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις