Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ρωμανός – Ανδρουλάκης: Η απάντηση μετά τη «θύελλα» αντιδράσεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρωμανός – Ανδρουλάκης: Η απάντηση μετά τη «θύελλα» αντιδράσεων

Ρωμανός - Ανδρουλάκης: «Άθλια συντονισμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης όσων είπα»

Σίγουρος πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει κάτι να φοβηθεί εμφανίστηκε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός μιλώντας για την υπόθεση παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη. Σε μια υπόθεση που προκάλεσε τριγμούς και οδήγησε στην παραίτηση των κ.κ. Δημητριάδη και Κοντολέων, ο κ. Ρωμανός αφού διαχώρισε την παρακολούθηση από την ΕΥΠ με το λογισμικό παρακολούθησης Predator, «υπόθεση για την οποία δεν έχει σχέση η κυβέρνηση και η ΕΥΠ», όπως είπε ο ίδιος, «πέταξε το μπαλάκι» και στον ίδιο τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ρωμανός, σύμφωνα με δηλώσεις το πρωί του Σαββάτου 06/08, έκανε λόγο για «νόμιμη συνακρόαση μέσω της ΕΥΠ» του κ. Ανδρουλάκη, «που δεν έχει τίποτα το παράνομο», ξεκαθαρίζοντας σχετικά με τις παραιτήσεις πως ήταν «οι λανθασμένες ενέργειές τους σε μια νόμιμη επισύνδεση που οδήγησαν σε παραιτήσεις». Εν συνεχεία, λοιπόν, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ είπε πως και «ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να δώσει απαντήσεις για τις αιτιάσεις που αφορούν αυτή τη νόμιμη συνακρόαση μέσω της ΕΥΠ…» και προχωρώντας τον συλλογισμό του, ανέφερε χαρακτηριστικά: «…να έχει το θάρρος να κοινοποιήσει τα στοιχεία που θα τα μάθει μόνο ο ίδιος, καθώς είναι ευαίσθητα …».

Νίκος Ρωμανός: «Άθλια συντονισμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης όσων είπα»

Με δήλωση του ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός, απαντά στο αν γνωρίζει το περιεχόμενο «των προσωπικών δεδομένων» από την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ. «Η άθλια συντονισμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης όσων είπα με πάνω από 30 ώρες καθυστέρηση είναι ενδεικτική του ποιος θέλει να σύρει τον πολιτικό διάλογο για ένα σημαντικό ζήτημα στον βούρκο. Αρχικά είπαν ότι έκανα δηλώσεις σε σταθμό που ουδέποτε βγήκα. Μετά έφτιαξαν και fake κείμενο απομαγνητοφώνησης βάζοντας λόγια στο στόμα μου που ποτέ δεν είπα. Βλέπετε στη συγκεκριμένη περίπτωση ούτε η κοπτοραπτική αρκούσε για να στηθεί το fake αφήγημα.

Είπα το αυτονόητο που λέμε σε όλους τους τόνους από την Παρασκευή. Ότι η νόμιμη συνακρόαση της ΕΥΠ με εντολή της αρμόδιας εισαγγελίας αφορά (εξ ορισμού) ευαίσθητα στοιχεία (αφού γίνεται μόνο για λόγους εθνικού συμφέροντος) γι’ αυτό και θα ενημερωθεί ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης αναλυτικά. Για αυτό επιχείρησε από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση να επικοινωνήσει μαζί του και για αυτό θα ενημερωθεί και αρμοδίως από τον νέο διοικητή της ΕΥΠ. Άρα τις αντίστοιχες απαντήσεις που δημόσια ζητάει ο κ. Ανδρουλάκης, θα μπορεί να τις δώσει μόνο ο ίδιος! Ουδέποτε μίλησα για «προσωπικά δεδομένα» παρότι στην fake απομαγνητοφώνηση που έστρωσε το έδαφος για τη συντονισμένη επίθεση εναντίον μου υπήρχαν. Ουδέποτε υπονόησα ότι γνωρίζω οτιδήποτε παραπάνω για την υπόθεση. Φυσικά επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου απέναντι σε όλους όσους διαστρέβλωσαν, ενορχήστρωσαν και αναπαρήγαγαν τα fake news και την άθλια επίθεση εναντίον μου».

Ηλιόπουλος: «Θα αναμέναμε ο πρωθυπουργός να είχε αποπέμψει τον κ. Ρωμανό»

Με μια αιχμηρή ανάρτηση σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ δια του εκπροσώπου του, Νάσου Ηλιόπουλου, της δηλώσεις του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκου Ρωμανού. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε: «Ο κ. Ρωμανός, διευθυντής Γραφείου Τύπου της ΝΔ, χτες σε δηλώσεις του άφησε σαφείς αιχμές για τους λόγους που οδήγησαν στην παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη. 24 ώρες μετά θα αναμέναμε να τον έχει αποπέμψει ο πρωθυπουργός για την απαράδεκτη προσπάθειά του να σύρει την πολιτική συζήτηση στο βούρκο των σκοτεινών αποκαλύψεων». Στην σχετική ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook ο Ηλιόπουλος, προσθέτει ότι «τίποτα τέτοιο φυσικά δεν έχει συμβεί».

«Ο κ. Ρωμανός υλοποιεί το ύστατο σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου»

«Προφανώς», αναφέρει ο Ηλιόπουλος, «ο κ. Ρωμανός υλοποιεί το ύστατο σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου». Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «θα αποτύχει και αυτό. Η αλήθεια θα λάμψει και το μεγαλύτερο σκάνδαλο της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της χώρας θα οδηγήσει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην κατάρρευση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις