Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Διακοπές μόνη μου: Γιατί όχι;
PLUS

Διακοπές μόνη μου: Γιατί όχι;

Διακοπές μόνη μου: Δοκίμασέ το!

Διακοπές σημαίνουν παρέα, ζευγάρια ή οικογένειες. Ναι, όλα αυτά που βλέπεις καθημερινά στην σελίδα σου στο Facebook και σε πιάνει σφίξιμο στην καρδιά. Ωστόσο, δυστυχώς, δεν έρχονται όλα όπως τα θέλουμε. Μπορεί οι υποχρεώσεις των άλλων να μην τους επιτρέπουν να μας ακολουθήσουν, μπορεί να χώρισες, μπορεί να έμεινες μόνος, χωρίς παρέα. Κακώς, αλλά όλοι δικαιούμαστε μια κακή περίοδο στη ζωή μας.  Γιατί να χαλάσουμε όμως το ταξίδι μας και την ξεκούρασή μας; Μπορείς να περάσεις και μόνη σου καλά! Κι αν δεν το πιστεύεις εύκολα, τουλάχιστον η μοναξιά θα σε βοηθήσει να συγκεντρώσεις τις σκέψεις σου και να επιστρέψεις ανανεωμένη κι έτοιμη για μια νέα αρχή.

Το να πάρεις τους φίλους σου, το αγόρι σου και το backpack σου και να ξεκινήσεις να ταξιδεύεις τον κόσμο, σίγουρα ακούγεται ενδιαφέρον για κάποιους ενώ για κάποιους άλλους φαντάζει μια τρέλα και τίποτα παραπάνω. Το να πάρεις το backpack σου και να ταξιδεύεις μόνος σου χωρίς κάποιον δικό σου άνθρωπο δίπλα σου, φαντάζει ακόμα πιο τρελό.

Το να ταξιδεύεις μόνος σου σε βοηθάει στο να μη φοβάσαι να παίρνεις ρίσκο, να είσαι πιο κοινωνικός, να μη ντρέπεσαι να πιάσεις κουβέντα με αγνώστους, να συνειδητοποιείς πως ο κόσμος είναι στα χέρια σου και σε περιμένει να τον ανακαλύψεις!

Γνωρίζεις νέα πρόσωπα

Γιατί; Γιατί ταξιδεύεις μόνος σου και όσο και να σου αρέσει η μοναξιά σου, μια κουβέντα θες να την πεις. Όταν ταξιδεύεις με την παρέα σου δε σε νοιάζει να πιάσεις κουβέντα με τους γύρω σου γιατί πολύ απλά έχεις κάποιον πάντα εκεί για να συζητάς οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας το θελήσεις.

Δε χρειάζεται να συμβιβάζεσαι

Θες να ξυπνήσεις στις 7 το πρωί; Θες να τριγυρίζεις στην πόλη χωρίς διάλειμμα ή αντίθετα, κάνοντας διάλειμμα για καφέ κάθε μία ώρα; Ή μήπως το μόνο που θέλεις είναι να βρίσκεσαι στην παραλία χωρίς να έχεις δίπλα σου τους φίλους σου να γκρινιάζουν; Όλα αυτά μπορείς να τα κάνεις ή να μην τα κάνεις έχοντας τους δικούς σου ρυθμούς και πρόγραμμα.

Μπορείς να είσαι ο εαυτός σου

Ταξιδεύοντας μόνοι μας είμαστε ελεύθεροι και γυμνοί από κάθε τι οικείο. Μπορούμε να είμαστε όποιοι θέλουμε. Έχοντας απέναντι μας ανθρώπους που δε μας γνωρίζουν μπορούμε να είμαστε ελεύθεροι να εκφραστούμε χωρίς να ντρεπόμαστε, χωρίς να πρέπει να ακολουθήσουμε συγκεκριμένες συμπεριφορές και στερεότυπα. Γινόμαστε αυτοί που θέλουμε πραγματικά να είμαστε και το πιο ωραίο είναι πως οι άλλοι μας δέχονται έτσι ακριβώς. Χωρίς να τους νοιάζει ποιοι είμαστε όταν είμαστε σπίτι μας γιατί αυτό που μετράει είναι εκείνη ακριβώς η στιγμή. Ούτε το παρελθόν μας αλλά ούτε και το μέλλον.

Είσαι πιο αυθόρμητος

Έχεις κλείσει εισιτήρια επιστροφής αλλά τελικά αποφασίζεις πως θες να μείνεις περισσότερες ημέρες σε κάποιο μέρος; Βγήκες εκτός budget και δε σε παίρνει να μείνεις σε ξενοδοχείο; Γυρνάς!  Ερωτεύτηκες παράφορα τον surfer και θες να φύγεις μαζί του; Μπορείς! (Αυτό όχι και τόσο εύκολα βέβαια). Γιατί είσαι μόνος σου και δεν έχεις να δώσεις αναφορά σε κανέναν. Ξέρεις πώς το λένε αυτό; Ελευθερία!

Μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτό που περίμενες φέτος το καλοκαίρι, αλλά και λίγος χρόνος για τον εαυτό σου χρειάζεται.

Πού μπορείς να πας όμως αν είσαι solo; ⛵

Βρίσκαμε μερικά ιδανικά μέρη για μοναχικούς ταξιδιώτες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και σας τους παρουσιάζουμε.

Αγκίστρι

Ένα μικρό νησάκι μόλις μία ώρα από το λιμάνι του Πειραιά. Παραδεισένιος τόπος για ξεκούραση, κολύμπι και πεζοπορία. Μπορείς να κάνεις ποδήλατο ή να περπατήσεις. Ακόμη, μπορείς να κάνεις ελεύθερο κάμπινγκ. Θα δεις το ηλιοβασίλεμα και θα φας υπέροχο φαγητό.

round black and white patio table and chairs set
Κουφονήσια

Ο παράδεισος του νερού και του τοπίου. Θα απολαύσεις τα καταγάλανα νερά και το μαγευτικό τοπίο. Θα κάτσεις όλη μέρα στην παραλία, κάνοντας ηλιοθεραπεία και διαβάζοντας βιβλίο. Δεν θα χρειαστείς αυτοκίνητο.

Η γνώµη του ειδικού

«Τα μοναχικά ταξίδια οδηγούν σε μια πολύ καλύτερη γνωριμία με τον ίδιο μας τον εαυτό. Και η μοναχικότητα είναι απαραίτητο συστατικό της προσωπικής μας ευτυχίας. Αν δεν κάνεις καλή παρέα με τον εαυτό σου, δεν μπορείς να κάνεις καλή παρέα με κανέναν. Επιπρόσθετα, το ταξίδι με τον εαυτό σου σε βοηθάει να πάρεις μια απόσταση από όλα όσα σε ταλαιπωρούν. Από ψυχολογικής άποψης, σε γεμίζει δύναμη, εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και μια αθόρυβη ανεξαρτησία. Είναι εκεί που μοιράζεσαι γεύσεις, εικόνες, εμπειρίες, μυρωδιές, όνειρα μόνο με τον εαυτό σου. Μπορεί να μοιάζει περίεργο στα μάτια των πολλών, αλλά είναι ό,τι πιο υγιές μπορεί να κάνει κάποιος. Eνα δώρο από εσένα για εσένα» (Χαρά Βλαχοδήμου, Ψυχολόγος – Υπνοθεραπεύτρια).

Ό,τι κι αν κάνεις, να αγαπάς τον εαυτό σου!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις