Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

14

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Viral 22χρονη – Ιταλία: Εργοδότης της πρότεινε δουλειά για 280 ευρώ
ΚΟΣΜΟΣ

Viral 22χρονη – Ιταλία: Εργοδότης της πρότεινε δουλειά για 280 ευρώ

Viral 22χρονη - Ιταλία: "Δεν νομίζω ότι εσείς θα το κάνατε ποτέ, ούτε ότι θα στέλνατε τα παιδιά σας σε μια τέτοια δουλειά"

Τις τελευταίες ώρες έχει γίνει viral, στην Ιταλία, σύντομο βίντεο το οποίο ανήρτησε στο διαδίκτυο νεαρή κοπέλα, η Φραντσέσκα, για να αποκαλύψει ότι της προτάθηκε πλήρης απασχόληση, ως πωλήτρια, έναντι 280 ευρώ τον μήνα. Η Φραντσέσκα ζει στη Νάπολι, είναι 22 ετών, και διηγήθηκε την ιστορία στο «Tik Tok». Όπως αποκάλυψε, η ιδιοκτήτρια του καταστήματος της ζήτησε να εργάζεται περίπου 10 ώρες την ημέρα και το Σάββατο να έχει συνεχές ωράριο, με 280 ευρώ το μήνα.

Όταν η κοπέλα αρνήθηκε τη δουλειά, η ιδιοκτήτρια της εμπορικής επιχείρησης της έγραψε «είναι αλήθεια, τελικά, ότι οι σημερινοί νέοι δεν έχουν όρεξη για δουλειά». Η απάντηση της Φραντσέσκα ήταν αποστομωτική: «Δεν είναι έτσι, είστε εσείς που θέλετε να δουλέψουμε κερδίζοντας μόλις 70 ευρώ την εβδομάδα.

Το βίντεο θέτει το μεγάλο θέμα της αξιοπρεπώς αμειβόμενης απασχόλησης των νέων

Δεν νομίζω ότι εσείς θα το κάνατε ποτέ, ούτε ότι θα στέλνατε τα παιδιά σας σε μια τέτοια δουλειά, διότι με το ποσό αυτό δεν καλύπτεις ούτε τα βασικά σου έξοδα», υπογράμμισε η 22χρονη. Η απάντησή της, όπως και το σχετικό βίντεο, προβάλλεται από όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, διότι -όπως τονίζεται- θέτει και πάλι το μεγάλο θέμα της αξιοπρεπώς αμειβόμενης απασχόλησης των νέων, και όχι μόνο.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις