Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ψαράς Κεφαλονιά: Μυστήριο με τον πνιγμό του 54χρονου Γιάννη Βεζυρόπουλου
ΕΛΛΑΔΑ

Ψαράς Κεφαλονιά: Μυστήριο με τον πνιγμό του 54χρονου Γιάννη Βεζυρόπουλου

Ψαράς Κεφαλονιά: Ο σωλήνας του οξυγόνου ήταν άθικτος, άρα καταρρίπτεται η θεωρία του σκάφους που πέρασε και τον έκοψε

Πνιγμό έδειξε ως αιτία θανάτου του 54χρονου δύτη και ψαρά, Γιάννη Βεζυρόπουλου, η νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας. Παράλληλα, στην πραγματογνωμοσύνη από το λιμεναρχείο Κεφαλονιάς, που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο μηχανισμός (δηλαδή κομπρεσέρ και σωλήνας) λειτουργούσε χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο δύτης του Λιμενικού που καταδύθηκε στο σημείο που αλίευε ο πολύπειρος 54χρονος, που ήταν σε βάθος 35 μέτρων, δεν βρήκε κάτι αξιοσημείωτο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου, ο σωλήνας ήταν άθικτος, άρα καταρρίπτεται η θεωρία του σκάφους που πέρασε και τον έκοψε.

Ο άτυχος δύτης από την Κάλυμνο είχε πάει για αχινούς και σφουγγάρια την Τετάρτη μαζί με τον 22χρονο βοηθό του. Βούτηξε σε βάθος 35 μέτρων με τη βοήθεια κομπρεσέρ στην περιοχή του Γερογόμπου στο Ληξούρι. Κάποια στιγμή ο 22χρονος είδε το σώμα του δύτη να επιπλέει χωρίς τις αισθήσεις του και άμεσα ενημέρωσε τις Λιμενικές αρχές. Μεταφέρθηκε στη στεριά και στη συνέχεια με το ΕΚΑΒ στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε και ο θάνατός του. Στο σώμα του δεν φέρει τραύματα ή χτυπήματα.

Οι μαρτυρίες που προκαλούν ερωτήματα

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του kefaloniapress.gr, επικρατεί ένα μυστήριο καθώς υπάρχουν αντιφατικοί ισχυρισμοί από πλευράς του συναδέλφου του. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, αρχικά υποστήριξε ότι πέρασε φουσκωτό και έκοψε τον σωλήνα τροφοδοσίας με οξυγόνο. Μετά μίλησε για δύο σκάφη που ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα και στη συνέχεια έδωσε μία τρίτη εκδοχή για ένα λευκό πολυεστερικό σκάφος.

Αυτές οι αντιφάσεις μπορεί να προκύπτουν και από το γεγονός ότι στην περιοχή υπήρχαν πολλά σκάφη και ο άνδρας δεν μπορούσε να καταλάβει ποιο απ’ όλα έκοψε τον σωλήνα τροφοδοσίας με οξυγόνο. Τον τελικό λόγο θα έχει ο ιατροδικαστής της Πάτρας όπου θα διακομιστεί το άψυχο σώμα του ψαρά.

Ποιος ήταν ο 54χρονος ψαράς

Ο Γιάννης ήταν το 5ο παιδί από τα 6 παιδιά του αείμνηστου Αντώνη Βεζυρόπουλου και της Άννας Καμπουράκη Βεζυροπούλου. Ήταν παντρεμένος με ένα παιδί. Υπενθυμίζεται ότι πριν από έναν χρόνο, την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 άφησε την τελευταία του πνοή στην ακριτική και αγαπημένη του Ψέριμο, ο πατέρας του, ο 94χρονος Αντώνης Βεζυρόπουλος. Ο Αντώνης Βεζυρόπουλος, γνωστός στο Πανελλήνιο ως ο βοσκός των Ιμίων, για περισσότερο από 20 χρόνια διατηρούσε 40 κατσίκια περίπου, πάνω στις δύο νησίδες.

Ο Αντώνης Βεζυρόπουλος έχει γράψει ιστορία με την παρουσία του στα Ίμια και αποτελεί μια εμβληματική μορφή που έχει βάλει τη δική του σφραγίδα που επιβεβαιώνει την ελληνικότητα των 2 νησίδων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις