Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αλλάζω συσκευή αποτελέσματα: Πότε λήγει το voucher της επιδότησης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλάζω συσκευή αποτελέσματα: Πότε λήγει το voucher της επιδότησης

Αλλάζω συσκευή αποτελέσματα: Οι δικαιούχοι θα λάβουν SMS για το πώς θα μπορούν να εξαργυρώσουν το κουπόνι με την επιδότηση

H προθεσμία για τις ενστάσεις της επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών έχει λήξει εδώ και κάποιες μέρες, με τους δικαιούχους να βλέπουν πως το καλοκαίρι περνάει, αλλά τα voucher δεν έχουν εμφανιστεί πουθενά. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αναμένονται πολύ σύντομα τα οριστικά αποτελέσματα και, έπειτα τα SMS για το πώς θα λάβουν οι δικαιούχοι το κουπόνι με την επιδότηση.

Πού θα δείτε τα οριστικά αποτελέσματα

Άλλωστε έχουν ήδη αναρτηθεί τα μητρώα προμηθευτών, τεχνικών και συσκευών. Όπως έγινε και με τα προσωρινά αποτελέσματα την προηγούμενη εβδομάδα, θα πρέπει να μπείτε εκ νέου στην ιστοσελίδα της πλατφόρμας, στο allazosyskevi.gov.gr, και να επιλέξετε το «Εξέλιξη». Στη συνέχεια, θα πατήσετε την επιλογή «Αποτελέσματα αξιολόγησης».

Έρχονται αλλαγές στις προθεσμίες για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών

Το ΦΕΚ όριζε τις παρακάτω ημερομηνίες ως προθεσμίες για να ολοκληρωθούν οι αγορές και οι αντακαταστάσεις, ωστόσο, επειδή ήδη έχει καθυστερήσει η διαδικασία, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, ανακοίνωσε ότι «το πρόγραμμα θα είναι διαρκείας». Προανήγγειλε, μάλιστα, σημαντικές αλλαγές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι μεγάλος ο όγκος των συσκευών, θα πάρει λίγο χρόνο για να εγκατασταθούν.

Θα επεκτείνουμε τη χρονική διάρκεια του προγράμματος τους φθινοπωρινούς και εάν χρειαστεί και χειμωνιάτικους μήνες για να γίνει η εγκατάσταση». Υπενθυμίζεται ότι, αρχικά, το πρόγραμμα της επιδότησης είχε ανακοινωθεί από τον Ιανουάριο από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται πως οι δικαιούχοι μπορούν να αλλάξουν έως τρεις συσκευές ανάμεσα στις εξής κατηγορίες:
  • Καταψύκτης
  • Κλιματιστικό
  • Ψυγείο
Πότε λήγει το voucher της επιδότησης συσκευών
  • Αγορές με τη χρήση επιταγών θα γίνονται μέχρι και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 (ορόσημο λήξης αγορών).
  • Αντίστοιχα, οι παραδόσεις παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση από τους ωφελούμενος στους εμπόρους μπορούν να γίνονται έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.
  • Δυνατότητα επιστροφών/ακυρώσεων συναλλαγών μπορούν να πραγματοποιούνται έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022. Εντός του ίδιου διαστήματος επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η αγορά νέων συσκευών (νέα εξαργύρωση) μόνο για τις επιταγές που ακυρώθηκαν μετά το ορόσημο λήξης αγορών.
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις