Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός: Με νέο… στρατηγό
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός: Με νέο… στρατηγό

Ολυμπιακός: Ο Ισπανός προπονητής είναι ο… μικρός γιος του διάσημου προπονητή Μπιέλσα, που υπήρξε αινιγματική ιδιοφυΐα!

Προσωπικά θα πω άλλη μια φορά, πως είμαι υπέρ των νέων. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως διαγράφω όλα όσα έχουν κάνει και φυσικά κάνουν οι παλιοί! Είναι αλήθεια. Ο νέος με δυνάμεις στην κορύφωση τους μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Έχει τα… γκάζια, την όρεξη, το κέφι για δημιουργία, για δουλειά. Αντίθετα με τον παλιό που ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε και με το παραπάνω. Άλλωστε ο λαός λέει «τόπος στα νιάτα». Και φυσικά έχει απόλυτα δίκιο.   Έναν τέτοιο προπονητή ήθελε ο Ολυμπιακός. Και τον βρήκε στο πρόσωπο του 39χρονου Ισπανού Κάρλος Κορμπεράν, ο οποίος πήρε την θέση του Πορτογάλου Πέδρο Μαρτίνς. Ο Κορμπεράν που ανέλαβε τον Ολυμπιακό σε μια κρίσιμη περίοδο, έχει κάνει το… αγροτικό του στην Κύπρο και μετά την σοβαρή και μελετημένη δουλειά του στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας πήρε προαγωγή για τον ιστορικό «Ολυμπιακό την καλύτερη ομάδα της Ελλάδος», όπως λέει παντού, ο νέος προπονητής των ερυθρολεύκων.

Ο Ισπανός προπονητής είναι ο… μικρός γιος του διάσημου προπονητή Μπιέλσα, που υπήρξε αινιγματική ιδιοφυΐα! Να τονίσω πως ο Μαρσέλο Μπιέλσα στα 67 του χρόνια ψάχνει να βρει το δρόμο του κορυφαίου! Ο Αργεντινός προπονητής ήταν, είναι και θα παραμείνει ίσως και για πάντα «καθηγητής Μυστήριος» και ο αγαπημένος τρελός των φιλάθλων.

Πολλά… παιδιά

Είναι αλήθεια. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι «δικό του παιδί»! Ακόμη «παιδί του» είναι και ο Ντιέγκο Σιμεόνε, ο 41 ετών προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης από το 2011. Και φυσικά η μεγάλη αδυναμία του είναι «ο μικρός του γιός», ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού ο 39χρονος Κάρλος Κορμπεράν. Από το απόγευμα της Δευτέρας ο Ισπανός κόουτς ανέλαβε την τύχη του Ολυμπιακού σε μια ιστορική, άλλα κρίσιμη περίοδο! Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός που σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις υπογραφές! Όταν τον ρώτησαν μάλιστα οι αρμόδιοι του Ολυμπιακού «πότε και πώς θέλει να γίνει η παρουσίασή του στους φιλάθλους του Θρύλου», ο Κορμπεράν απάντησε: «Ποια παρουσίαση; Έχουμε μπροστά μας ένα κρίσιμο παιχνίδι…»! Ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο ο νέος θα επιτύχει στους ερυθρόλευκους και θα γράψει μια χρυσή δική του ιστορία! Χρειάζεται υπομονή και εμπιστοσύνη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις