Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τουρισμός για όλους – νέα κλήρωση: Ποιοι δικαιούνται το voucher των 150 ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρισμός για όλους – νέα κλήρωση: Ποιοι δικαιούνται το voucher των 150 ευρώ

Τουρισμός για όλους - νέα κλήρωση: 1,2 εκατομμύρια ήταν οι αιτήσεις που μπήκαν στο σύστημα,

Το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” επεκτείνεται σύμφωνα με το υπουργείο  Τουρισμού που αποφάσισε να συμπεριλάβει επιπλέον 200.000 αιτούντες του προγράμματος για διακοπές. Να τονιστεί ότι η νέα κλήρωση θα αφορά όσους έχουν κάνει ήδη αίτηση. Υπενθυμίζεται ότι 1,2 εκατομμύρια ήταν οι αιτήσεις που μπήκαν στο σύστημα, ενώ έχει ήδη γίνει η πρώτη κλήρωση για τους 200.000 πρώτους δικαιούχους του προγράμματος όπως και η ανάρτηση των πινάκων με τους κληρωθέντες.

Μάλιστα το αμέσως προσεχές διάστημα θα πιστωθούν και τα λεφτά στους δικαιούχους, ενώ θα υπάρξουν και αναλυτικές οδηγίες. Υπενθυμίζεται ότι τα βασικά στοιχεία του προγράμματος είναι η ατομική επιδότηση των 150 ευρώ που εξαργυρώνεται σε όλα τα ξενοδοχεία και καταλύματα της χώρας, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023. Σε κάθε δικαιούχο θα παρέχεται μία άυλη, ψηφιακή, προπληρωμένη κάρτα, στην οποία θα πιστωθεί το ποσό της επιδότησης. Τα χρήματα για τις υπηρεσίες διαμονής θα μεταφέρονται σε πραγματικό χρόνο στους παρόχους.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος – Πότε έρχεται η νέα κλήρωση

Πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ, οικογενειακό εισόδημα έως 28.000 ευρώ, με το ποσό να προσαυξάνεται για κάθε παιδί, ενώ το ύψος της επιδότησης είναι ανά δικαιούχο στα 150 ευρώ και για ΑμεΑ στα 200 ευρώ.

Τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνει η νέα κλήρωση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι επιπλέον 200.000 αιτούντες του προγράμματος για διακοπές. Αυτό δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, από την αναφερόμενη στο πρόγραμμα και την εξαγγελία του πρωθυπουργού για διπλασιασμό των δικαιούχων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις