Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κίνα – Ταϊβάν τώρα: Προσγειώθηκε η πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα – Ταϊβάν τώρα: Προσγειώθηκε η πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ

Κίνα - Ταϊβάν τώρα: Σε ετοιμότητα τα καταφύγια υπό τον φόβο πυραυλικής επίθεσης από την Κίνα

Η Νάνσι Πελόζι έφτασε στην Ταϊβάν παρά τις απειλές από την Κίνα. Λίγο μετά τις 22.45 (τοπική ώρα) το αεροσκάφος SPAR19 που μετέφερε την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ έφτασε στο αεροδρόμιο Songshan της Ταϊπέι, το οποίο φιλοξενεί και στρατιωτική βάση. Η αμερικανίδα πολιτικός είναι ο υψηλότερος αξιωματούχος των ΗΠΑ που επισκέφθηκε τα τελευταία 25 χρόνια την Ταιβάν την οποία η Κίνα θεωρεί αποσχισθείσα επαρχία.

Σε ετοιμότητα τα καταφύγια υπό τον φόβο πυραυλικής επίθεσης από την Κίνα

Σε ετοιμότητα θέτει η Ταϊβάν τα αντιαεροπορικά της καταφύγια, καθώς η αυξανόμενη ένταση στις σχέσεις της με την Κίνα και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία εγείρουν νέους φόβους για την πιθανότητα μιας κινεζικής επίθεσης στο νησί. Η Κίνα θεωρεί έδαφός της την Ταϊβάν και έχει αυξήσει την στρατιωτική της παρουσία στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο γύρω από αυτήν. Η Ταϊβάν δεσμεύεται να υπερασπιστεί το έδαφός της και έχει θέσει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της άμυνάς της με την τακτική διενέργεια στρατιωτικών ασκήσεων και ασκήσεων πολιτικής προστασίας.

Οι προετοιμασίες περιλαμβάνουν την σήμανση των καταφυγίων, όπου οι πολίτες θα μπορούν να προστατευθούν σε περίπτωση πυραυλικής επίθεσης από την Κίνα -όχι σε μπούνκερ που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για αυτό τον σκοπό, αλλά σε υπόγειους χώρους όπως χώροι στάθμευσης, ο υπόγειος σιδηρόδρομος και υπόγεια εμπορικά κέντρα. Η πρωτεύουσα Ταϊπέι διαθέτει περισσότερα από 4.600 τέτοια καταφύγια που μπορούν να φιλοξενήσουν περίπου 12 εκατομμύρια ανθρώπους, πάνω από τέσσερις φορές τον πληθυσμό της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις