Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

25

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μάνος Δασκαλάκης – Ρούλα Πισπιρίγκου: Καμία έκπληξη για τη νέα ποινική δίωξη
ΕΛΛΑΔΑ

Μάνος Δασκαλάκης – Ρούλα Πισπιρίγκου: Καμία έκπληξη για τη νέα ποινική δίωξη

Μάνος Δασκαλάκης - Ρούλα Πισπιρίγκου: Η μη έκπληξη του Μάνου Δασκαλάκη μετά από τις εξελίξεις

Η κατηγορία πως θανάτωσε και τα δύο μικρότερα παιδιά της βαραίνει πλέον τη Ρούλα Πισπιρίγκου, γεγονός που δεν προκάλεσε έκπληξη στον πατέρα, Μάνο Δασκαλάκη. Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη και με την κατηγορία ότι, εκτός από την 9χρονη Τζωρτζίνα, θανάτωσε τόσο τη Μαλένα όσο και την Ίριδα. Εις βάρος της, οι εισαγγελείς Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, άσκησαν νέα ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή για τους θανάτους των δύο κοριτσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εισαγγελείς, κατά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι οι θάνατοι των παιδιών οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια με θύτη την ίδια τους τη μητέρα. Καθοριστικό ρόλο στην απαγγελία των νέων κατηγοριών σε βάρος της 33χρονης έπαιξε η ιατροδικαστική έκθεση που συνέταξαν δύο εκ των κορυφαίων ιατροδικαστών της χώρας, οι Ν. Καρακούκης και Ν. Καλόγρηας, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος των κοριτσιών ήταν ασφυκτικός.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η μη έκπληξη του Μάνου Δασκαλάκη μετά από αυτές τις εξελίξεις

Μέσω του Alpha και των δικηγόρων του, ο πατέρας των τριών παιδιών που πέθαναν σε μικρή χρονική απόσταση μεταξύ τους, Μάνος Δασκαλάκης, αναφέρει: «Εξαιτίας των διαρροών που υπάρχουν εδώ και μήνες, η άσκηση της νέας ποινικής δίωξης δεν έρχεται ως έκπληξη, αλλά ως εξέλιξη επιβεβλημένη από τα πορίσματα των αστυνομικών και ιατροδικαστικών Αρχών.

Η προσεκτική και επίπονη διερεύνηση των συνθηκών των τριών θανάτων εκ μέρους της εισαγγελίας Αθηνών παρέχει επαρκή και σαφή θεμελίωση των κατηγοριών, οι οποίες, εφόσον αποδειχθούν στο σύνολό τους, συγκροτούν μία από τις πιο στυγερές κατά συρροή δολοφονίες της σύγχρονης εποχής».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ακολουθούσε συγκεκριμένο modus operandi στις δολοφονίες των παιδιών της

Όμως, δεν ήταν το μόνο επιβαρυντικό στοιχείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την εισαγγελική έρευνα που προηγήθηκε, φαίνεται πως η κατηγορούμενη ακολουθούσε ένα συγκεκριμένο modus operandi. Κατ’ αρχάς, και στους τρεις θανάτους ήταν η ίδια παρούσα. Όπως έχουν περιγράψει οι γιατροί που κατέθεσαν αναφορικά με τον θάνατο της ηλικίας 3,5 ετών Μαλένας, η Ρούλα Πισπιρίγκου φώναζε, αλλά το κοριτσάκι ήταν κρύο. Αίσθηση προκαλεί κατάθεση γιατρού, ο οποίος κάνει λόγο για «εικόνα διακομιδής με ασθενοφόρο από απόσταση».

Οι γιατροί στις καταθέσεις τους φέρονται να σημειώνουν ότι το παιδί «έφυγε» εντελώς ξαφνικά, κάτι που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο αν βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου, ενώ η Μαλένα το είχε ξεπεράσει και είχε ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία. Το κοριτσάκι περιγραφόταν από μάρτυρες ως ένα παιδί κοινωνικό, χαρούμενο και πρόσχαρο, που είχε ξεπεράσει τη λευχαιμία.

Ο θάνατος της Ίριδας

Σημαντικό στοιχείο που οδήγησε τους εισαγγελείς στο συμπέρασμα ότι η μόλις έξι μηνών Ίριδα έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας ήταν τα σημάδια αίματος στο στόμα του βρέφους. Επιπλέον, η νεκρική ακαμψία, που είχε ήδη επέλθει όταν έφτασαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, και η διαπίστωσή τους ότι το μωράκι ήταν κρύο οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος είχε επέλθει ώρες πριν κληθούν να συνδράμουν. Η δικογραφία πλέον φεύγει από την Εισαγγελία και ανακριτής αναλαμβάνει τη συνέχεια των δικαστικών ερευνών.

Στο πλαίσιο της ανάκρισης θα κληθούν εκ νέου μάρτυρες της υπόθεσης και θα αναζητηθούν περαιτέρω στοιχεία και σε χρόνο που θα κρίνει ο ανακριτής θα κληθεί σε απολογία η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο θάνατος της Τζωρτζίνας

Η κατηγορούμενη από τον Απρίλιο βρίσκεται προφυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, καθώς η έως τώρα έρευνα των δικαστικών αρχών έχει δείξει ότι χορήγησε θανατηφόρα δόση κεταμίνης στο παιδί, όταν τον Ιανουάριο του 2022 νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας. Παράλληλα, κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει το κοριτσάκι τον Απρίλιο του 2021, όταν αυτό εισήχθη στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Πατρών και πρόσφατα έδωσε συμπληρωματική απολογία στην 18η τακτική ανακρίτρια, Χριστίνα Σαλάππα.

Η ανάκριση σε ό,τι αφορά τον θάνατο της Τζωρτζίνας έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται το προσεχές διάστημα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Νούλης να υποβάλει την πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο για το εάν η 33χρονη κατηγορούμενη θα πρέπει να παραπεμφθεί ή όχι στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Η Ρούλα Πισπιρίγκου από την πρώτη στιγμή αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της και την ίδια στάση αναμένεται να τηρήσει και για τις νέες κατηγορίες για τον θάνατο των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις