Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΑΣΘ στάση εργασίας: Ποιες ημερομηνίες θα υπάρξουν εκ νέου κινητοποιήσεις
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΑΣΘ στάση εργασίας: Ποιες ημερομηνίες θα υπάρξουν εκ νέου κινητοποιήσεις

ΟΑΣΘ στάση εργασίας: «Από τη στιγμή που δεν βρίσκονται λύσεις στα προβλήματα, θα συνεχίσουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις όπως τις είχαμε προγραμματίσει»

Καζάνι που «βράζει» θυμίζει η κατάσταση με τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη, με τους πολίτες να έχουν πάλι να αντιμετωπίσουν έναν «γολγοθά» στις μετακινήσεις τους. Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ προχωρούν εκ νέου αύριο Τρίτη (2/8) σε στάση εργασίας από τις 11:00 έως και τις 15:00, τονίζοντας πως όσον αφορά τα αιτήματά τους, το μόνο που έχουν λάβει μέχρι τώρα είναι υποσχέσεις. Παρόλα αυτά θα υπάρχουν κάποια δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας, μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του συνδικάτου.

Όπως αναφέρει στο ThessToday.gr, ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας «Από τη στιγμή που δεν βρίσκονται λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν θα συνεχίσουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις όπως τις είχαμε προγραμματίσει». Όσον αφορά την αυριανή κινητοποίηση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας τόνισε στο ThessToday.gr πως «το συνδικάτο επιλέγει να ταλαιπωρεί τους πολίτες και το επιβατικό κοινό προγραμματίζοντας παράνομες κινητοποιήσεις.

Το συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ έχει προαναγγείλει τρεις ακόμη κινητοποιήσεις για τις 11, 25 και 30 Αυγούστου

Τονίζοντας πως «αδίκως ταλαιπωρείται η πόλη», μίλησε για την αυριανή κινητοποίηση ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, ο οποίος επεσήμανε πως είναι θέμα χρόνου να βρεθεί λύση για τα αιτήματα των εργαζομένων». «Η διοίκηση του ΟΑΣΘ είναι απόλυτα συνεπής στις δεσμεύσεις της. Η έγκριση των μη μισθολογικών παροχών βρίσκεται στα αρμόδια υπουργεία και είναι ζήτημα λίγου χρόνου να ολοκληρωθεί και αυτό.

Όπως ακριβώς αποδείχθηκε ότι ρυθμίστηκαν τα θέματα που αφορούσαν το ανθυγιεινό επίδομα και το επίδομα θέσης ευθύνης. Επαναλαμβάνουμε ότι απαιτείται χρόνος για να γίνουν οι νόμιμες διαδικασίες», πρόσθεσε. Υπενθυμίζεται ότι το συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ έχει προαναγγείλει τρεις ακόμη κινητοποιήσεις για τις 11, 25 και 30 Αυγούστου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις