Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

02

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Gov.gr Wallet ΑΦΜ: Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι συμμετοχές
ΕΛΛΑΔΑ

Gov.gr Wallet ΑΦΜ: Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι συμμετοχές

Gov.gr Wallet ΑΦΜ: Η νέα εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας, αποθήκευσης και ελέγχου των νέων ψηφιακών δελτίων ταυτότητας και ψηφιακών αδειών οδήγησης

Εντός της ημέρας οι πολίτες των οποίων το ΑΦΜ τελειώνει σε 6 θα μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα Gov.gr Wallet προκειμένου να ενεργοποιήσουν το ψηφιακό δελτίο ταυτότητας και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης. Κατά την τελευταία ενημέρωση είχαν εκδοθεί 209.045 ψηφιακές ταυτότητες και 158.560 ψηφιακά αντίγραφα διπλωμάτων οδήγησης, φτάνοντας συνολικά τα 367.605 ψηφιακά έγγραφα. Η λειτουργία ξεκίνησε την Τετάρτη ενώ «ανοίγει» ένα ΑΦΜ ανά ημέρα που μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή και να κάνει εγγραφή. Έως αυτή την ώρα, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για τους πολίτες των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε ψηφίο από 1 έως και 5.

Το Gov.gr Wallet δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας, αποθήκευσης και ελέγχου των νέων ψηφιακών δελτίων ταυτότητας και ψηφιακών αδειών οδήγησης. Τα νέα ψηφιακά δελτία ταυτότητας και της άδειας οδήγησης είναι ψηφιακά έγγραφα που εκδίδονται μέσω του gov.gr και είναι πλήρως ισάξια με τα έγχαρτα έγγραφα, για κάθε νόμιμη χρήση εντός της Ελληνικής επικράτειας. Δεν αποτελούν διεθνή ταξιδιωτικά έγγραφα. Για την δημιουργία ψηφιακού δελτίου ταυτότητας και άδειας οδήγησης είναι απαραίτητοι οι προσωπικοί σας κωδικοί TaxisNet και η κατοχή επιβεβαιωμένου αριθμού κινητού τηλεφώνου στο ΕΜΕΠ. Για την χρήση της εφαρμογής είναι απαραίτητη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις