Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ευαγγελία Αναστασιάδου κωπηλασία: Δεύτερο χρυσό εντός δύο ημερών κατακτά η χώρα μας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ευαγγελία Αναστασιάδου κωπηλασία: Δεύτερο χρυσό εντός δύο ημερών κατακτά η χώρα μας

Ευαγγελία Αναστασιάδου κωπηλασία: Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκιφ ελαφρών βαρών στέφθηκε η Ευαγγελία Αναστασιάδου - Η Τουρκάλα Ελίζ Οσμπέι στη δεύτερη θέση.

Δεύτερο χρυσό μετάλλιο εντός δύο ημερών κατακτά η χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Κ23 που διεξάγεται στο Βαρέζε της Ιταλίας. Μετά τις Μπούρμπου και Φράγκου στη δίκωπο, παγκόσμια πρωταθλήτρια στέφθηκε και η Ευαγγελία Αναστασιάδου στο σκιφ ελαφρών βαρών. Υπενθυμίζεται πως η 20χρονη αθλήτρια από την Καστοριά πριν δύο χρόνια είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και τώρα σειρά πήρε το Παγκόσμιο Κ23, αφού με χρόνο 7:40.82 τερμάτισε στην 1η θέση.

Η Αναστασιάδου έδινε μεγάλη μάχη από την αρχή με την Ελίζ Οσμπέι από την Τουρκία, αλλά από τα μισά της κούρσας κι έπειτα ανέβασε ρυθμό και πήρε μια καλή διαφορά που κράτησε ως το τέλος, με την Τουρκάλα να τερματίζει στη 2η θέση με 7:43.81 και την Τζούλια Κλερίτσι από την Ιταλία να παίρνει το χάλκινο μετάλλιο με 7:49.07. Σημειώνεται πως η Ευαγγελία Αναστασιάδου κέρδισε το χρυσό ανήμερα της επετείου της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου του συντρόφου της Στέφανου Ντούσκου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις