Μακιγιάζ και καύσωνας: Πέντε συμβουλές για λαμπερές εμφανίσεις

PLUS

Μακιγιάζ και καύσωνας: Πέντε συμβουλές για λαμπερές εμφανίσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μακιγιάζ και καύσωνας: Πώς να προστατεύσετε το μακιγιάζ σας από τις υψηλές θερμοκρασίες

29.07.2022 | 12:05

Το καλοκαίρι πάει «πακέτο» με τις υψηλές θερμοκρασίες και την αφόρητη ζέστη, κάτι που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το μακιγιάζ μας. Πώς μπορούμε, λοιπόν, να το προστατεύσουμε από την ζέστη κάθε φορά που θέλουμε να βγούμε έξω και να το κάνουμε να διαρκεί λίγο περισσότερο. Παρακάτω θα βρείτε πέντε tips για μακράς διάρκειας, αψεγάδιαστη και λαμπερή καλοκαιρινή επιδερμίδα, που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμα για τις καλοκαιρινές σας εμφανίσεις -στο νησί ή την πόλη.

Ελαφρύνετε το «φορτίο»

Το κλειδί για να έχετε μια επιδερμίδα με φυσική όψη που δεν ταλαιπωρείται και αλλοιώνεται κάτω από τον ήλιο είναι να μην επιβαρύνετε το δέρμα σας με πολλά προϊόντα. Πριν από το μακιγιάζ, προτιμήστε ενυδατικές κρέμες ή primers που περιλαμβάνουν SPF, τα οποία όχι μόνο μεταμορφώνουν την επιδερμίδα από τραχιά σε λαμπερή, αλλά σας γλιτώνουν και από το επιπλέον βήμα της αντηλιακής προστασίας. Μπορείτε, επίσης, να αναμιγνύετε ένα bronzing gel με το foundation σας για να δώσετε στο μακιγιάζ σας το χαρακτηριστικό καθαρό, ηλιοκαμένο look.

Χρησιμοποιήστε κρέμα ή υγρό αντί για πούδρα

Αντικαταστήστε τα προϊόντα σε μορφή πούδρας με κρέμες, υγρά και τζελ που αναμειγνύονται πιο άψογα στο δέρμα. Η κρεμώδης φόρμουλα απλώνεται στο πρόσωπο πιο εύκολα και έχει απίθανη εφαρμογή, ενώ όσες προτιμούν ένα ματ φινίρισμα, δοκιμάστε πούδρα σε μορφή μους, που εξακολουθεί να είναι εύκολη στην εφαρμογή της, αλλά στεγνώνει σε ένα ματ αποτέλεσμα.

Αδιάβροχοι νικητές

Ο ζεστός καιρός απαιτεί προϊόντα ανθεκτικά στο νερό, τον ιδρώτα και τη ζέστη. Χρησιμοποιήστε, λοιπόν, μια αδιάβροχη μάσκαρα και ως τελική πινελιά επιλέξτε μια αδιάβροχη πούδρα, που κλειδώνει το μακιγιάζ σας χωρίς να αισθάνεστε υπερβολικά φορτωμένες στο πρόσωπο. Ταυτόχρονα, θολώνει τις ατέλειες και αποτρέπει τη γυαλάδα.

Προτιμήστε τα δάχτυλά σας για την εφαρμογή των προϊόντων μακιγιάζ

Όταν πρόκειται να προσθέσετε τις τελευταίες πινελιές στη βάση σας (highlighters και ρουζ), προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας για την εφαρμογή προϊόντων σε κρεμώδεις ή υγρές υφές. Όχι μόνο η ζεστασιά των δαχτύλων σας βοηθά το προϊόν να βυθιστεί στο δέρμα για ένα άψογο φινίρισμα, αλλά δίνει περισσότερο έλεγχο στο πού τοποθετείτε το προϊόν χωρίς να μετακινείτε το μακιγιάζ σας από κάτω.

Exit mobile version