Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / «Όλα τα σώματα κάνουν για την παραλία»: Η δημιουργική καμπάνια της Ισπανίας
ΚΟΣΜΟΣ

«Όλα τα σώματα κάνουν για την παραλία»: Η δημιουργική καμπάνια της Ισπανίας

«Απολαύστε το όπως, όπου και με όποιον θέλετε»

Το υπουργείο Ισότητας της Ισπανίας ξεκίνησε μια καλοκαιρινή εκστρατεία για να ενθαρρύνει τις γυναίκες που ανησυχούν για το πώς φαίνεται το σώμα τους να πάνε στην παραλία. «Το καλοκαίρι είναι και δικό μας», γράφει το σλόγκαν πάνω από μια εικόνα πέντε γυναικών με σώματα διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών. «Όλα τα σώματα κάνουν γιια την παραλία», δήλωσε η υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών Ιόνε Μπελάρα. Η επικεφαλής του Ινστιτούτου για τις Γυναίκες Αντονία Μορίλας είπε από την πλευρά της ότι οι προσδοκίες για το σώμα δεν επηρεάζουν απλά την αυτοεκτίμηση των γυναικών, αλλά τους στερούν τα δικαιώματά τους.

https://twitter.com/IgualdadGob/status/1552202130177642496?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1552202130177642496%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsbeast.gr%2Fworld%2Farthro%2F8852362%2Fola-ta-somata-einai-gia-tin-paralia-i-dimiourgiki-kabania-tis-ispanias

Η εικονογράφηση της καμπάνιας πέντε γυναικών που χαλαρώνουν στην παραλία παρουσιάζει επίσης μια τόπλες γυναίκα μετά από μαστεκτομή. Το Ινστιτούτο, το οποίο βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία, είπε ότι είναι μια προσπάθεια να δείξει ότι όλα τα σώματα είναι αποδεκτά. Οι γυναίκες πρέπει να απολαμβάνουν το καλοκαίρι, ωστόσο, όπου και με όποιον επιθυμούν, έλεγε η διαφήμιση: «Σήμερα δημιουργούμε ένα καλοκαίρι για όλους, χωρίς στερεότυπα και αισθητική βία κατά του σώματός μας».

Ωστόσο, όπως σημειώνει το BBC, δεν εντυπωσιάστηκαν όλοι από την εκστρατεία. Κάποιοι αναρωτήθηκαν εάν θα έπρεπε να διευρυνθεί ώστε να συμπεριλάβει άνδρες χωρίς τα λεγόμενα τυπικά σώματα, ενώ ο αριστερός ηγέτης Κάγιο Λάρα δήλωσε ότι η εκστρατεία είναι το αποκορύφωμα του παραλογισμού, προσπαθώντας να «δημιουργήσει ένα πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις