Ποδόσφαιρο: Χαστούκια αντί για βαθμούς

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδόσφαιρο: Χαστούκια αντί για βαθμούς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Ποδόσφαιρο: Δεν δικαιολογούνται οι άσχημες εμφανίσεις των ομάδων, ιδιαίτερα στα πρώτα προκριματικά ευρωπαϊκά παιχνίδια!

28.07.2022 | 08:41

Την ώρα που το ποδόσφαιρο μας πάει να σηκώσει κεφάλι κάτι γίνεται και βρίσκεται πάλι στην… αφετηρία! Τώρα που χρειάζεται βαθμούς για να… ορθοποδήσει και να ανέβει στην βαθμολογία της UEFA οι ομάδες μας τρώνε τα πρώτα… χαστούκια! Και όχι από τα ονομαζόμενα θηρία, αλλά από ομάδες του χεριού τους! Εντάξει, μπορεί να βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της περιόδου και οι παίκτες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους και να γνωρίσει ο ένας τον άλλον. Και ακόμη να έρχονται καθημερινά καινούργιοι παίκτες για να συμπληρώσουν τα ρόστερ των ομάδων. Οι μεταγραφές επίσημα αρχίζουν την πρώτη Αυγούστου και λήγουν στο τέλος του μήνα, ενώ για τους ελεύθερους παίζει και ο Σεπτέμβριος. Παρόλα αυτά δεν δικαιολογούνται οι άσχημες εμφανίσεις των ομάδων, ιδιαίτερα στα πρώτα προκριματικά ευρωπαϊκά παιχνίδια! Τρανή απόδειξη αυτό που έπαθε ο Ολυμπιακός στην Χάιφα και ακόμα χειρότερα στο Καραϊσκάκη!

Έτσι την ώρα που περιμέναμε ότι με την πρώτη θα… πιάναμε την 12η θέση της βαθμολογίας της UEFA, βρεθήκαμε στην 16η! Ας ελπίσουμε πως η… χαραμάδα που άνοιξε για μια πέμπτη ελληνική ομάδα στα ευρωπαϊκά κύπελλα δεν θα κλείσει! Υπάρχει ακόμη καιρός. Αρκεί να μην έχουμε… απώλειες! Είναι αλήθεια πως το ποδόσφαιρο της χώρας μας πέρασε μεγάλη κρίση! Και σε συνδυασμό με την ιδιαίτερα μεγάλη οικονομική κρίση που είχαμε… εκτροχιάστηκε στην 20η θέση! Αποτέλεσμα ήταν να έχουμε τα τελευταία δυο χρόνια τέσσερις ομάδες, οι οποίες μας εκπροσωπούσαν στην Ευρώπη. Έτσι η ταλαιπωρία, από τα πολλά προκριματικά παιχνίδια στο ντάλα καλοκαίρι, ήταν οδυνηρή. Ευτυχώς που τον Απρίλιο του 2022 και ύστερα από σκληρό αγώνα μπορέσαμε και σκαρφαλώσαμε στο νούμερο 15 της κατάταξης.

Πέντε οι ομάδες τη νέα σεζόν

Αυτό σημαίνει πως από την άλλη αγωνιστική περίοδο, 2023 – 2024 οι ελληνικές ομάδες στα ευρωπαϊκά Κύπελλα θα είναι πέντε! Οι δυο πρώτες της βαθμολογίας θα μετέχουν στα προκριματικά για τους ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ. Η κυπελλούχος Ελλάδος θα παίρνει μέρος στο Γιουρόπα Λιγκ. Και οι άλλες δυο στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ.

Exit mobile version