Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σπάτα ελικόπτερο: Τρεις συλλήψεις για τον διαμελισμό 21χρονου
ΕΛΛΑΔΑ

Σπάτα ελικόπτερο: Τρεις συλλήψεις για τον διαμελισμό 21χρονου

Σπάτα ελικόπτερο: Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Σοκ έχει προκληθεί στο πανελλήνιο από το δυστύχημα που σημειώθηκε χθες στα Σπάτα, όταν 21χρονος Βρετανός τουρίστας διαμελίστηκε από τον έλικα του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε μαζί με την αδερφή του, βρίσκοντας τραγικό θάνατο. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Sun, ο 21χρονος ήταν γόνος super-rich οικογένειας της Βρετανίας, η οποία είχε νοικιάσει δύο ιδιωτικά ελικόπτερα προκειμένου να ταξιδέψει από τη Μύκονο, όπου έκαναν διακοπές, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα προκειμένου να τους παραλάβει το ιδιωτικό τους τζετ για να τους μεταφέρει στην Βρετανία. Μάρτυρες δήλωσαν στην εφημερίδα The Sun ότι λιμουζίνες περίμεναν στο ελικοδρόμιο των Σπάτων, έτοιμες να τους μεταφέρουν στο τζετ τους που είχε σταθμεύσει στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας. Στο ένα ελικόπτερο επέβαιναν τα δύο αδέλφια και στο άλλο ελικόπτερο, που ακολουθούσε, οι γονείς τους.

«Βρετανός τουρίστας, 21 ετών, σκοτώθηκε σε φρικιαστικό δυστύχημα με ελικόπτερο μετά από διακοπές στη Μύκονο με την πλούσια οικογένειά του», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος για το θέμα, το οποίο λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερη έκταση.

Το δημοσίευμα της Sun για το δυστύχημα στα Σπάτα:
Σπάτα ελικόπτερο: «Ήταν φρικτό» – Πώς έγινε το δυστύχημα

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στο ένα ελικόπτερο βρισκόταν ο 21χρονος, θύμα της απίστευτης τραγωδίας, μαζί με την αδερφή του και στο δεύτερο οι γονείς τους. Στις 18:20 το απόγευμα της Δευτέρας, το ένα από τα δύο ελικόπτερα τύπου Bell 407 Air έφτασε στο ιδιωτικό ελικοδρόμιο της εταιρείας. Όταν το πρώτο ελικόπτερο προσγειώθηκε, ο νεαρός αποβιβάστηκε, αλλά άγνωστο γιατί ο πίσω έλικας ήταν ακόμη σε λειτουργία. Τα απαραίτητα πρωτόκολλα ασφαλείας φαίνεται πως δεν τηρήθηκαν, ο νεαρός χτύπησε στο ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου που περιστρεφόταν και βρήκε τραγικό θάνατο.

Το δεύτερο ελικόπτερο, με τους γονείς του 21χρονου Βρετανού, ακολουθούσε και δεν είχε ακόμη προσγειωθεί όταν σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα. Οι δύο χειριστές επικοινώνησαν μετά το δραματικό περιστατικό και ο πιλότος του δεύτερου ελικοπτέρου ζήτησε και έλαβε άδεια να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο του «Ελευθέριος Βενιζέλος», προκειμένου οι γονείς να μην καταρρεύσουν από το σοκ βλέποντας νεκρό τον γιο τους.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε ανώνυμη πηγή στη βρετανική Sun: «Ο πιλότος είδε τι είχε συμβεί και αποφάσισε να γλιτώσει τους γονείς από το θέαμα του γιου τους. Ηταν πραγματικά φρικτό». Την ίδια ώρα αστυνομική πηγή πρόσθεσε: «Μιλάμε για μια τραγωδία, μια τραγωδία άνευ προηγουμένου, μια τραγωδία που δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί». Σημειώνεται ότι η ταυτότητα της οικογένειας δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά σύμφωνα με την Sun πρόκειται για «σούπερ πλούσια οικογένεια» και μέλη του βρετανικού jet set. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ενημέρωσης, η οικογένεια από τη Βρετανία φέρεται να έδωσε ένα ποσό κοντά στα 17.000 ευρώ προκειμένου να νοικιάσει τα ελικόπτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συλληφθεί τρία άτομα για την τραγωδία, ο πιλότος του ελικοπτέρου και δύο μηχανικοί εδάφους του ελικοδρομίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις