Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χρύσα Ρουμελιώτη ΕΡΤ: Παραιτήθηκε από το ρεπορτάζ στο Προεδρικό Μέγαρο -Η ανάρτησή της και η απάντηση
ΕΛΛΑΔΑ

Χρύσα Ρουμελιώτη ΕΡΤ: Παραιτήθηκε από το ρεπορτάζ στο Προεδρικό Μέγαρο -Η ανάρτησή της και η απάντηση

Χρύσα Ρουμελιώτη ΕΡΤ: Το σχόλιο-απάντηση της ΕΡΤ

Την τελευταία της μετάδοση από το προεδρικό μέγαρο έκανε το βράδυ της Κυριακής (24/7) η δημοσιογράφος Χρύσα Ρουμελιώτη, η οποία δεν παραιτείται από την ΕΡΤ, αλλά από την κάλυψη του συγκεκριμένου ρεπορτάζ. Η Χρύσα Ρουμελιώτη με ανάρτησή της στο Facebook αφήνει αιχμές λέγοντας ότι επιλέγει ένα «νέο βιβλίο πιο απελευθερωμένο και δημιουργικό». «Οι εξελίξεις εξάλλου που προδιαγράφονται μας θέτουν και πάλι το δίλημμα: αξιοπρεπείς, χρήσιμοι και αξιόπιστοι ή δουλικοι και κόλακες;», αναφέρει χαρακτηριστικά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση της ΕΡΤ είχε πρόθεση να τοποθετήσει δύο συντάκτες στην κάλυψη του ρεπορτάζ στο Προεδρικό Μέγαρο, πράγμα που δεν ήταν αποδεκτό από την Χρύσα Ρουμελιώτη, η οποία καλύπτει μόνη της τα τελευταία χρόνια την προεδρία της Δημοκρατίας. Αφήνει, μάλιστα, αιχμές και εναντίον «επιφανών» που παρεμβαίνουν.

Εξάλλου η ίδια η Χρύσα Ρουμελιώτη επιβεβαίωσε, με νέα ανάρτηση, ότι δεν παραιτείται από την ΕΡΤ:
Η ανάρτηση της δημοσιογράφου:

Το χοντρό βιβλίο που άνοιξε στην πρώτη του σελίδα το 1989, κλείνει σήμερα με εκκωφαντικό κρότο το οπισθόφυλλό του.

Το νέο που θα αρχίσει τώρα να γράφεται,θα είναι σίγουρα πιο ενδιαφέρον,απελευθερωμένο και δημιουργικό.

Οι εξελίξεις εξάλλου που προδιαγράφονται μας θέτουν και πάλι το δίλημμα: αξιοπρεπείς,χρήσιμοι και αξιόπιστοι ή δουλικοι και κόλακες;

Στο δύσκολο παζλ προστίθενται δύο σκοτεινές ψηφίδες.
—–Δεν υπάρχουν πια βράχοι,όπως η Βλάχου,ο Καραπαναγιώτης,ο Φυντανίδης,ο Παπαϊωάννου…που τα κύματα των παρεμβάσεων σπαγαν και μέναν στα γραφεία τους, χωρίς να αγγίζουν τη δουλειά των συντακτών.

Και,
—–Δυστυχως,αυτό το ξέρουν,όσοι επιφανείς, αγνοώντας τις συνταγματικές επιταγές,παρεμβαίνουν.

ΤΙ ΜΈΝΕΙ ΛΟΙΠΌΝ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ;

Η περιφρούρηση της αξιοπρέπειάς μας και η προάσπιση της αξιοπιστίας μας. Επ αυτού κρινομαστε εξάλλου.

Όχι από τους επιφανείς,αλλά από τους αναγνώστες,τους ακροατές και τους τηλεθεατές μας.

Καλή ΔΥΝΑΜΗ σε όλους. Καλή ΞΕΚΟΎΡΑΣΗ,γιατί μας περιμένουν δυσκολα»

Η απάντηση της ΕΡΤ

Κάποια ΜΜΕ που συνδέονται με την αξιωματική αντιπολίτευση έκαναν λόγο για παραίτηση της Χ. Ρουμελιώτη από την ΕΡΤ και επιχείρησαν να συνδέσουν την ανάρτησή της με δήθεν αποδοκιμασία της στις δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στη δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Το σχόλιο-απάντηση της ΕΡΤ

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγουν μια προσωπική δημοσίευση της δημοσιογράφου της ΕΡΤ κ. Χρύσας Ρουμελιώτη διευκρινίζονται τα εξής: η κυρία Ρουμελιώτη ουδέποτε υπέβαλε την παραίτηση της απο την ΕΡΤ Α.Ε, αλλά εξέφρασε την επιθυμία της να μην καλύπτει στο εξής δημοσιογραφικά την Προεδρία της Δημοκρατίας, όταν της γνωστοποιήθηκε ότι στο συγκεκριμενο ρεπορτάζ έχει διαπιστευθεί και δεύτερος πολιτικός συντάκτης- εξέλιξη απολύτως απαραίτητη λόγω των αυξημένων αναγκών που δημιουργούνται από τη λειτουργία του νέου ενημερωτικού καναλιού Ertnews. Σε κάθε περίπτωση, ουδέποτε ζητήθηκε από την κυρία Ρουμελιώτη να αποχωρήσει από το συγκεκριμένο ρεπορτάζ».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις