Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

09

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Χερσώνα – πόλεμος Ουκρανία: “Θα απελευθερωθεί άμεσα”
ΚΟΣΜΟΣ

Χερσώνα – πόλεμος Ουκρανία: “Θα απελευθερωθεί άμεσα”

Χερσώνα - πόλεμος Ουκρανία: O σύμβουλος της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης μιλά για «ανατροπή της κατάστασης επί του πεδίου»

Η περιοχή της Χερσώνας, στην νότια Ουκρανία, θα έχει οριστικά απελευθερωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις μέχρι τον Σεπτέμβριο, δήλωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος. «Είμαστε σε θέση να πούμε ότι η περιοχή της Χερσώνας θα απελευθερωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο και ότι όλα τα σχέδια των δυνάμεων κατοχής θα αποτύχουν», δήλωσε ο σύμβουλος της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης της Χερσώνας Σέργκιι Κλαν σε συνέντευξή του στην ουκρανική τηλεόραση.

Ο ουκρανικός στρατός έχει αρχίσει τις τελευταίες εβδομάδας να ανακτά εδάφη στην περιοχή της Χερσώνας, με την βοήθεια οπλικών συστημάτων που έχουν χορηγηθεί από τις δυτικές χώρες. «Μπορούμε να μιλήσουμε για ανατροπή της κατάστασης επί του πεδίου. Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων επιχειρήσεων, οι ουκρανικές δυνάμεις είναι αυτές που έχουν το πλεονέκτημα», δήλωσε ο ουκρανός αξιωματούχος. «Ο στρατός μας προωθείται πραγματικά, περνάμε από την φάση της άμυνας στην αντεπίθεση».

Η περιοχή της Χερσώνας συνορεύει με την κατεχόμενη χερσόνησο της Κριμαίας

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την μεγάλη πόλη της περιοχής, την Χερσώνα, στις 3 Μαρτίου. Επρόκειτο για την πρώτη μεγάλη ουκρανική πόλη που παραδόθηκε στην επίθεση της Μόσχας από την έναρξη την ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, ακριβώς πριν από πέντε μήνες.

Σημαντική για την ουκρανική γεωργία, η περιοχή της Χερσώνας συνορεύει με την κατεχόμενη χερσόνησο της Κριμαίας, η οποία προσαρτήθηκε από την Μόσχα το 2014.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις