Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έψαχνε οικιακές βοηθούς, αλλά ο σκοπός του ήταν άλλος
ΕΛΛΑΔΑ

Έψαχνε οικιακές βοηθούς, αλλά ο σκοπός του ήταν άλλος

Mε ψεύτικα στοιχεία οι αγγελίες

Τρία χρόνια από την βαριά καταδίκη του σε οκτώ χρόνια κάθειρξη για τις παγίδες, που έστηνε σε γυναίκες, οι οποίες είχαν ανάγκη να εργαστούν ως οικιακές βοηθοί, με σκοπό την σεξουαλική τους προσέγγιση, συνελήφθη 65χρονος στην περιοχή του Κορυδαλλού.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η καταδίκη του, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Alphafreepress, έγινε με καταγγέλλουσα μια 35χρονη Ελληνίδα, η οποία, όπως κι άλλες γυναίκες, πιθανόν, ανταποκρίθηκε σε αγγελία που δημοσίευσε ο 65χρονος ότι ζητά οικιακή βοηθό. Η 35χρονη γυναίκα πήγε στο ραντεβού, που της έδωσε στον Πειραιά, αλλά εκεί, όπως κατήγγειλε βίωσε έναν εφιάλτη, παγιδευμένη και δεχόμενη σεξουαλική επίθεση από τον άνθρωπο που πίστευε ότι θα της έδινε δουλειά για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της. Ακολούθησε η καταγγελία και η καταδίκη του 65χρονου σε οκτώ χρόνια κάθειρξη.

Υπό συνθήκες, που δεν έχουν διευκρινιστεί, από το 2019, όταν και εκδόθηκε η απόφαση του αρμόδιου κακουργιοδικείου έως τώρα, κυκλοφορούσε ελεύθερος και αυτό το διάστημα της ελευθερίας του έχει μπει και πάλι στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας και τη Δικαιοσύνης για την περίπτωση που έχει επαναλάβει με ψεύτικα στοιχεία, όπως το συνήθιζε, τα ίδια βαριά αδικήματα. Στα ίχνη του  κατάφεραν να μπουν,  να τον εντοπίσουν και να του περάσουν χειροπέδες, οι αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων.

Mε ψεύτικα στοιχεία οι αγγελίες

Με βάση το σκεπτικό της καταδίκης του για βιασμό, όπως αναφέρεται από την Αστυνομία σε επίσημη ενημέρωση «ο ανωτέρω, αποκρύπτοντας τα πραγματικά του στοιχεία, δημοσίευε αγγελίες προς αναζήτηση γυναικών, για υποτιθέμενη απασχόληση τους ως οικιακών βοηθών, προκειμένου να προσεγγίσει-παγιδεύσει τα υποψήφια θύματά του».

woman walking with shadow
Κύπρος: Παγίδευε, νάρκωνε, βίαζε οικιακές βοηθούς

Μια υπόθεση που παρουσιάζει πολλά κοινά σημεία με την προαναφερθείσα απασχόλησε πρόσφατα την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη στην Κύπρο. Ενας 30χρονος από τη Λεμεσό, σύμφωνα με τα στοιχεία των κυπριακών Αρχών, με χάπια, που έριχνε στην πορτοκαλάδα, που πρόσφερε στις γυναίκες τις οποίες  προσλάμβανε για να του καθαρίζουν στο σπίτι, τις νάρκωνε και στη συνέχεια τις βίαζε. Μετά από καταγγελία εναντίον του, παραδέχθηκε ότι ήρθε σε σεξουαλική επαφή με τρεις αλλοδαπές οικιακές βοηθούς, που πήγαν, κατά καιρούς, στο σπίτι του να εργασθούν ως καθαρίστριες.

Ο συλληφθείς, είπε η κυπριακή Αστυνομία, καταχωρούσε πρώτα αγγελίες προσφοράς εργασίας σε εφημερίδες και στη συνέχεια, αφού εντόπιζε ενδιαφερόμενες να εργαστούν, προχωρούσε στα σχέδιά του. Στην κατάθεσή του ο 30χρονος είπε ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και γι’ αυτό παρακολουθείται από κυβερνητικό ψυχίατρο, απ’ όπου είχε εξασφαλίσει και τα ψυχοφάρμακα, που έβαζε στο ποτό των γυναικών που έπεσαν θύματά του!!!

Ζαλάδες και αδιαθεσία

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Τ.Α.Ε. Λεμεσού Γιαννάκη Γεωργίου, η Αστυνομία οδηγήθηκε στη σύλληψη του 30χρονου, μετά από καταγγελία αλλοδαπής οικιακής βοηθού, η οποία ανέφερε ότι μετέβη στο σπίτι του 30χρονου,  ανταποκρινόμενη σε αγγελία στην εφημερίδα, όπου ζητούσαν οικιακές βοηθούς και πρόσθεσε ότι, ενώ καθάριζε την κατοικία του, της έδωσε ένα ποτήρι από χυμό και αυτή αμέσως άρχισε να νιώθει ζαλάδες και να έχει αδιαθεσία.

Ο ύποπτος την οδήγησε με τη βία στο υπνοδωμάτιο και επιχείρησε να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της. Η αλλοδαπή, ηλικίας 30 χρονών, αντέδρασε και ο ύποπτος, αφού προχώρησε σε άσεμνες πράξεις, την έβαλε στο αυτοκίνητό του και τη μετέφερε σπίτι της. Ακολούθως, η οικιακή βοηθός κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία, υποδεικνύοντας την οικία του». Κατά την ανάκριση ο συλληφθείς,  ομολόγησε τη διάπραξη άλλων δύο παρόμοιων αδικημάτων και ανέφερε ότι με τον ίδιο τρόπο είχε βιάσει στο παρελθόν άλλες δυο αλλοδαπές οικιακές βοηθούς.

person sitting near wall
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις