Σπείρα διακίνησης ναρκωτικών – Ορεστιάδα: Η δράση του κυκλώματος

ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα διακίνησης ναρκωτικών – Ορεστιάδα: Η δράση του κυκλώματος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Σπείρα διακίνησης ναρκωτικών - Ορεστιάδα: Στην κατοχή του κυκλώματος βρέθηκε πολύ μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών

22.07.2022 | 13:47

Τούρκοι και Έλληνες λαθρέμποροι ναρκωτικών, συνεργάστηκαν στη διακίνηση τρομακτικής ποσότητας M.D.M.A, σε κρυσταλλική και βραχώδη μορφή, της βασικής ύλης των χαπιών ecstasy. Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν πάνω από 20 κιλά M.D.M.A, πάνω από έξι κιλά κάνναβης και άλλα είδη ναρκωτικών ουσιών. Οι πέντε εμπλεκόμενοι, συνελήφθησαν στην Ορεστιάδα Έβρου, στο πλαίσιο μιας συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης.

γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Πρόκειται για τρεις Τούρκους, ηλικίας 39, 58 και 53 χρόνων (σ.σ. ο τελευταίος με ολλανδικό διαβατήριο) και δύο Έλληνες, ο ένας εκ των οποίων είχε το βασικό ρόλο του συντονιστή της διακίνησης με οχήματα και της μεταφόρτωσης. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, πραγματοποίησαν επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντόπισαν στην Ορεστιάδα τους δύο Τούρκους, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν ναρκωτικές ουσίες. Αυτές, τις μεταφόρτωσαν στο χώρο αποσκευών Ι.Χ.Ε αυτοκίνητου, στο οποίο επέβαιναν οι δύο συνεργοί τους (ο τρίτος Τούρκος και ένας Έλληνας), με τη βοήθεια του ενός εξ αυτών. «Άμεσα οι αστυνομικοί» σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση «συνέλαβαν τους τέσσερις δράστες, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Διδυμοτείχου και του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου.

20 κιλά ecstasy

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου εντόπισαν και κατάσχεσαν: 20 κιλά και 580 γραμμάρια ναρκωτική ουσία «MDMA» σε βραχώδη και κρυσταλλική μορφή. Έξι κιλά και 755 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη. Ένα κιλό και 135 γραμμάρια προκαΐνη και 10 κιλά και 421 γραμμάρια άγνωστη ναρκωτική ουσία». Στην εξέλιξη της έρευνας, σε οικισμό του Έβρου, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ορεστιάδας συνελήφθη ο δεύτερος Έλληνας,  ο οποίος, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, συντόνιζε και οργάνωνε την παράνομη δράση της μεταφοράς των ανωτέρω ναρκωτικών ουσιών.

«Επιπλέον», επισημαίνει η Αστυνομία «για τον έναν Τούρκο, εκκρεμεί σε ένταλμα σύλληψης ελληνικών δικαστικών αρχών για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ όπως διαπιστώθηκε εισήλθε παράνομα στην ενδοχώρα». Κατασχέθηκαν συνολικά οι παραπάνω ναρκωτικές ουσίες, ένα Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 3.375 ευρώ, 12κινητά τηλέφωνα και 1 ηλεκτρονική συσκευή (τάμπλετ).

Στα κλαμπ του καλοκαιριού

Για την ενημέρωση των νέων, μεταξύ των οποίων επιχειρούν οι  λαθρέμποροι με τα «βαποράκια» τους να βρουν «πελατεία» στα κλαμπ του καλοκαιριού, ιδιαίτερα, το Alphafreepress, αφιερώνει προς ενημέρωση κάποια στοιχεία για τις επιδράσεις του M.D.M.A, της ουσίας ecstasy, δηλαδή, που πωλείται συνήθως σε χάπια. H μεθυλαινοδιοξυμεθαμφεταμίνη (MDMA), κοινώς γνωστή ως ecstasy (για συντομία E, X, XTC),  είναι ψυχοτρόπος ουσία, η οποία χρησιμοποιείται, κυρίως, για ψυχαγωγικούς λόγους. Οι επιθυμητές δράσεις περιλαμβάνουν αλλαγμένες αισθήσεις, αυξημένη ενέργεια, ενσυναίσθηση καθώς και ευχαρίστηση.

Όταν λαμβάνεται από το στόμα, η δράση του ξεκινάει εντός 30 – 45 λεπτών και διαρκεί 3 με 6 ώρες. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν εθισμό, προβλήματα μνήμης, παράνοια, δυσκολία στον ύπνο, τρίξιμο των δοντιών, θολή όραση, εφίδρωση και γρήγορο καρδιακό ρυθμό. Έχουν αναφερθεί θάνατοι λόγω αυξημένης θερμοκρασίας σώματος και αφυδάτωσης. Μετά τη χρήση, οι άνθρωποι συχνά αισθάνονται κατάθλιψη και κουρασμένοι. Το MDMA δρα κυρίως αυξάνοντας τη δραστηριότητα των νευροδιαβιβαστών σεροτονίνη, ντοπαμίνη και νοραδρεναλίνη σε τμήματα του εγκεφάλου. Ανήκει στην κατηγορία των υποκατεστημένων αμφεταμίνων και έχει διεγερτικά και παραισθησιογόνα αποτελέσματα.

Exit mobile version