Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κατάληψη 111: Τι βρήκε η ΕΛΑΣ – Ως και… εγχειρίδιο για τους αντιεξουσιαστές
ΕΛΛΑΔΑ

Κατάληψη 111: Τι βρήκε η ΕΛΑΣ – Ως και… εγχειρίδιο για τους αντιεξουσιαστές

Κατάληψη 111: Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση με την ολοκλήρωση της επιχείρησης, αλλά και  φωτογραφίες των ευρημάτων και βίντεο με το εσωτερικό του κτηρίου.

Ένα αυτοσχέδιο «επιχειρησιακό» εγχειρίδιο για την οργάνωση, την εκπαίδευση και τη δράση ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου, που βρέθηκε, μεταξύ άλλων, στο κτήριο που τελούσε υπό κατάληψη στη Θεσσαλονίκη, έχει μπει στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας, καθώς από αυτό φαίνεται να αντλούσαν ιδέες και πρακτικές, κάποιοι από τους επισκέπτες της κατάληψης 111, επί της οδού Εγνατίας,  για τις επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων η άλλων στόχων.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Μαζί με το εγχειρίδιο, στους χώρους του υπό κατάληψη επί επτά  χρόνια,   κτηρίου, που ανήκει στο Ε.Φ.Κ.Α,  βρέθηκαν ακόμη  και κατασχέθηκαν αλεξίσφαιρο γιλέκο, που επίσης έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των ερευνητών της υπόθεσης, ξύλινα κοντάρια, σιδηρολοστός, μαχαίρια, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πυροσβεστήρες,  και φορητή συσκευή ασύρματου δικτύου.

Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση με την ολοκλήρωση της επιχείρησης, αλλά και  φωτογραφίες των ευρημάτων και βίντεο με το εσωτερικό του κτηρίου.

H Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Στην επίσημη ενημέρωση, αναφέρει:

«Ολοκληρώθηκε, κατόπιν σχετικής Εισαγγελικής παραγγελίας, αστυνομική επιχείρηση, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε εξαώροφο κτήριο ιδιοκτησίας του Ε.Φ.Κ.Α., που βρίσκεται επί της οδού Εγνατία αρ. 111, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη τα τελευταία επτά (7) χρόνια από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στην επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα (22-07-2022), στους χώρους του κτηρίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αλεξίσφαιρο γιλέκο, ξύλινα κοντάρια, σιδηρολοστός, μαχαίρια, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πυροσβεστήρες, φορητή συσκευή ασύρματου δικτύου και αυτοσχέδιο επιχειρησιακό εγχειρίδιο για την οργάνωση, εκπαίδευση και δράση ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Και ρευματοκλοπή

Επιπλέον, από έλεγχο που διενήργησαν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και της ΕΥΑΘ Α.Ε. διαπιστώθηκαν περιπτώσεις ρευματοκλοπής και υδροκλοπής, ενώ από αρμόδιο συνεργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί απολύμανση του χώρου. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Άμεσης Δράσης και Τροχαίας Θεσσαλονίκης, της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος. Προανάκριση ενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Θεοδωρικάκος: Συνεχίζουμε αποτελεσματικά

Με την ολοκλήρωση της αστυνομικής επιχείρησης, με ανάρτησή του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε τα εξής:  «Ένα ακόμη άβατο παρανομίας τελείωσε στη Θεσσαλονίκη. Εκκενώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία η «κατάληψη 111» σε κτίριο που ανήκει στο ΕΦΚΑ. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά!»

Τα γεγονότα του 2019

Πληροφορίες για σχέδιο της Αστυνομίας με εισαγγελική εντολή να μπει από τον Απρίλιο του 2019 και να εκκενώσει το κτήριο του ΕΦΚΑ,  είχαν δει το φως της δημοσιότητας και τότε. Αμεση ήταν η αντίδραση ομάδας αντιεξουσιαστών. Το πρωινό της 19ης Απριλίου, πραγματοποιήθηκε, σε παράρτημα του ΕΦΚΑ στην 26ης Οκτωβρίου στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης  εισβολή κουκουλοφόρων.

Λίγο μετά τις  11 το πρωί, περίπου 25 άτομα, φορώντας κουκούλες, εισέβαλαν  στο κτίριο, φώναξαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια χωρίς να προκαλέσουν φθορές, υπέρ της κατάληψης 111, στην οδό Εγνατία. Ούτε να το σκεφτείτε- Κάτω τα χέρια σας από την κατάληψη 111″, ανέφερε ένα από τα τρικάκια. Μάλιστα, έστειλαν και φαξ τότε στον διοικητή του ΕΦΚΑ στην Αθήνα, από γραφείο του 4ου ορόφου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις