Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έγκυος Ιπποκράτειο: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου “Παπαγεωργίου”
ΕΛΛΑΔΑ

Έγκυος Ιπποκράτειο: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου “Παπαγεωργίου”

Έγκυος Ιπποκράτειο: Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου σημειώνει πως έγινε καισαρική, αλλά το έμβρυο γεννήθηκε χωρίς σφυγμό και διασωληνώθηκε αμέσως

Μετά το “Ιπποκράτειο”, απάντηση δίνει και το νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης στη γυναίκα που κατήγγειλε πως λόγω ιατρικής αμέλειας έχασε το νεογέννητο παιδί της. Σύμφωνα με την ίδια, ούσα ετοιμόγεννη πήγε αρχικά στο “Ιπποκράτειο”. Οι γιατροί αρνήθηκαν να την δεχθούν επειδή η εφημερία έληγε σε μισή ώρα και της συνέστησαν να μεταβεί στο “Παπαγεωργίου”. Όπως σημειώνει, η αργοπορημένη αντίδραση του προσωπικού και στα δύο νοσοκομεία προκάλεσαν ανεπανόρθωτες βλάβες στο βρέφος της, με αποτέλεσμα αυτό να γεννηθεί καθυστερημένα, με επιπλοκές, και να καταλήξει μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες διασωλήνωσης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών.

Από την πλευρά του, το “Παπαγεωργίου” σημειώνει πως αφότου εξετάστηκε η ασθενής, η οποία είχε covid, οι γιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επείγουσα καισαρική, όμως το έμβρυο γεννήθηκε χωρίς σφυγμό και διασωληνώθηκε άμεσα. Τονίζεται δε, πως όταν η μητέρα πήρε εξιτήριο, της δόθηκε πλήρες αντίγραφο του ιατρικού της φακέλου.

Όλη η ανακοίνωση του νοσοκομείου “Παπαγεωργίου”

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με τη νοσηλεία ασθενούς στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπως προκύπτει από τον ιατρικό φάκελο της ασθενούς και τα αρχεία του Νοσοκομείου, η ίδια προσήλθε στα εξωτερικά ιατρεία στις 8:40 π.μ., λόγω συσπάσεων. Η εξέταση ολοκληρώθηκε στις 9:10 π.μ. και αποφασίστηκε η διενέργεια επείγουσας καισαρικής τομής. Στη συνέχεια, η ασθενής μεταφέρθηκε, στις 9.30 π.μ., στο χειρουργείο Covid – 19.

Σύμφωνα με το ιατρικό αρχείο του Νοσοκομείου, το έμβρυο γεννήθηκε χωρίς σφυγμό, διασωληνώθηκε άμεσα και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών. Η μητέρα μεταφέρθηκε άμεσα για νοσηλεία σε τμήμα Covid -19 και έλαβε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στις 4/3/2022. Κατά την έξοδό της, ήταν σε καλή γενική κατάσταση και έλαβε οδηγίες από τους θεράποντες ιατρούς. Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου έδωσε πλήρες αντίγραφο του ιατρικού φακέλου στην ασθενή και στον νομικό της εκπρόσωπο, μετά από αίτημα της ασθενούς στις 25/5/2022. Το προσωπικό του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου ενήργησε τάχιστα, με πλήρη επαγγελματισμό και ευσυνειδησία και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα για έγκυες θετικές στην Covid -19.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις