Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αγγειακή δυσπλασία: 18χρονη που γεννήθηκε με σπάνια πάθηση ξεσπά για το bullying που δέχεται
ΚΟΣΜΟΣ

Αγγειακή δυσπλασία: 18χρονη που γεννήθηκε με σπάνια πάθηση ξεσπά για το bullying που δέχεται

Διαγνώστηκε με αγγειακή δυσπλασία σε ηλικία δύο μηνών

Μια γυναίκα που γεννήθηκε με μια σπάνια πάθηση έκανε το ένα της χέρι να διογκωθεί λέει ότι δέχεται bullying από τα τρολ του διαδικτύου, που της λένε να «το ακρωτηριάσει». Η Olivia Klopchin, 18 ετών, από το Σπρίνγκφιλντ του Βερμόντ, διαγνώστηκε με αγγειακή δυσπλασία σε ηλικία δύο μηνών αφού η οικογένειά της εντόπισε μια μελανιά στο εσωτερικό του αγκώνα της που ήταν εκεί από τη γέννησή της. Η κατάσταση της Klopchin προκαλείται από την ανώμαλη ανάπτυξη των αιμοφόρων αγγείων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αποχρωματισμό ή προεξοχές στην πληγείσα περιοχή. Το χέρι και το χέρι της έχουν πρηστεί σε μέγεθος με το δέρμα να φαίνεται ελαφρώς αποχρωματισμένο και μελανιασμένο. Ωστόσο, εξακολουθούν να είναι πλήρως λειτουργικά — κάτι που πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να αγνοούν όταν της δίνουν αυτόκλητες συμβουλές.

Η Klopchin δημοσιεύει τακτικά για τη ζωή και την κατάστασή της στο TikTok, δημοσιεύοντας σοκαριστικά πράγματα που της είπαν οι χρήστες – συμπεριλαμβανομένου του ακρωτηριασμού του πρησμένου της χεριού. Σε ένα βίντεο- το οποίο έχει προβληθεί περισσότερες από 2,4 εκατομμύρια φορές – η Klopchin απάντησε σε ένα σχόλιο που άφησε κάποιος που της έλεγε να αφαιρέσει το άκρο της. Σε αυτό, εκπέμπει ένα ηχητικό απόσπασμα από ένα επεισόδιο της σειράς κινουμένων σχεδίων «Bob’s Burgers» στο οποίο κάποιος λέει θυμωμένος: «Βγάλ’ το!» — και ο χαρακτήρας Tina Belcher απαντά: «Προτιμώ να πεθάνω».

«Ανεξάρτητα από το τι σκέφτεσαι, φαντάζεται να ακρωτηριάζεις ένα χέρι που χρησιμοποιείται και λειτουργεί καλά; Πραγματικά;» Ένας σοκαρισμένος θεατής έγραψε για το κλιπ. «Οι άνθρωποι θα προτιμούσαν πραγματικά να χάσεις ένα εντελώς λειτουργικό άκρο επειδή δεν το βρίσκουν αισθητικά ευχάριστο», σχολίασε ένας άλλος.

@oliviaklopchin_ Bathroom tok #vascularmalformation #fyp ♬ drowning aboogie – zoe🧏🏽‍♀️

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις