Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιές σήμερα Πέμπτη: Πού εντοπίζονται πυρκαγιές αυτήν την ώρα
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές σήμερα Πέμπτη: Πού εντοπίζονται πυρκαγιές αυτήν την ώρα

Φωτιές σήμερα Πέμπτη: Τα πύρινα μέτωπα σε όλη την χώρα

Φωτιές εκδηλώνονται αυτή την ώρα, σε αρκετά σημεία της ηπειρωτικής χώρας, με τις πυροσβεστικής δυνάμεις να δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες. Αναλυτικά, πολλά είναι τα ενεργά μέτωπα πυρκαγιά αυτή την ώρα στη χώρα μας. Φωτιές σημειώνονται σε Κέρκυρα, Αταλάντη, Κόρινθο, Ιωάννινα, Ξυλόκαστρο, Έβρο, Αγρίνιο και Ηλεία.

Φωτιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο στην περιοχή της Αταλάντης σε χορτολιβαδική έκταση. Ήδη στην περιοχή προωθούνται επίγειες δυνάμεις, ενώ ξεκίνησαν και παρεμβαίνουν και 3 αεροσκάφη τα οποία έκαναν περιπολία στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας και με την έναρξη της φωτιάς ειδοποιήθηκαν για να παρέμβουν, όπως επίσης και 2 ΡΖL από το αεροδρόμιο της Λαμίας. Φωτιά σημειώθηκε πριν λίγη ώρα, σε δασική έκταση στην περιοχή Λίμνη Δασίου στο Ξυλόκαστρο. Επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 οχήματα και 3 Α/Φ.

Τα νέα μέτωπα

Πυρκαγιά σημειώθηκε στον Κάβο νότιας Κέρκυρας. Άμεση η επέμβαση της πυροσβεστικής που έθεσε υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά. Επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα και 2 Α/Φ. Φωτιά σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, σε δασική έκταση στην περιοχή Φράγμα Λύρας, στο Σουφλί Έβρου. Για την κατάσβεση της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Νέο μέτωπο πυρκαγιάς σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Νέα Καλυδώνα Αγρινίου. Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς. Φωτιά υπάρχει και στα Τζουμέρκα Ιωαννίνων όπου επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις και ένα ελικόπτερο Mi8. Στον Φενεό Κορινθίας είναι σε εξέλιξη φωτιά, με την κινητοποίηση στην περιοχή να είναι μεγάλη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις