Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μακάμπι Χάιφα – Ολυμπιακός 1-1: Αναμονή για τη “ρεβάνς” την άλλη Τετάρτη
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μακάμπι Χάιφα – Ολυμπιακός 1-1: Αναμονή για τη “ρεβάνς” την άλλη Τετάρτη

Μακάμπι Χάιφα – Ολυμπιακός 1-1: Οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα που είχαν στην αρχή της αναμέτρησης

O Ολυμπιακός αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με τη Μακάμπι Χάιφα, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς στο Καραϊσκάκης. Ο Χαζίζα ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του αγώνα για τους γηπεδούχους. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα που είχε από την αρχή της αναμέτρησης, με τη Μακάμπι να φτάνει στην ισοφάριση στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι “ερυθρόλευκοι” θα υποδεχθούν τους Ισραηλινούς την Τετάρτη 27 Ιουλίου (22:00), χωρίς ωστόσο να ποντάρουν στο εκτός έδρας γκολ, αφού ο κανονισμός αυτός δεν ισχύει πια.. Να σημειωθεί, πως ο πρωταθλητής Ελλάδας, παραμένει αήττητος στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA από τον Αύγουστο του 2016.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα, και η πίεση αυτή μεταφράστηκε σε γρήγορο γκολ, με τον Ζινκερνάνγκελ να σκοράρει σε κενή εστία, ύστερα από σουτ του Τικίνιο που κατέληξε στο δοκάρι, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στο επίσημο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Το γρήγορο γκολ του Ολυμπιακού, έκοψε τα πόδια των γηπεδούχων οι οποίοι προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματα τους, με τους ερυθρόλευκους να ελέγχουν τον αγώνα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Μετά το 20 λεπτο η Μακάμπι ανέβασε ρυθμούς, προσπαθώντας να πιέσει τον Ολυμπιακό, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να δίνει αρκετό χώρο στους γηπεδούχους.

 Ρεβάνς την άλλη Τετάρτη (27/07) στο Φάληρο

Τα σουτ που επιχείρησαν οι γηπεδούχοι δεν ανησύχησαν τον Βατσλίκ, ενώ ακυρώθηκαν και 2 γκολ για τους γηπεδούχους αφού βρίσκονταν σε θέση οφ σάιντ, με τους ερυθρόλευκους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα. Στο δεύτερο ο Ολυμπιακός μπήκε βελτιωμένος, με τον Πέδρο Μαρτίνς να περνά στον αγωνιστικό χώρο τον Μαντί Καμαρά και τον Αμπουμπακάρ Καμαρά. Η Μακάμπι όμως ανέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες με κορυφαίες του Πιερό στο 65′ και στο 78′.  Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη φωτιά και τελικά το πλήρωσε, με τον Χαζίζα να πετυχαίνει ένα απίθανο γκολ κάνοντας ένα τυφλό γύρισμα και τις δυο ομάδες πλέον να καλούνται να λύσουν τις διαφορές τους στη ρεβάνς της άλλης Τετάρτης.

Μακάμπι Χάιφα (Μπαράκ Μπακχάρ):

Κοέν, Σούντγκρεν, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ, Κορνού (79΄ Μεναχέ), Μοχάμεντ, Σερί, Λαβί (61΄ Φανί), Ατζίλι (50΄ Ρουκάβιτσα), Χαζίζα, Νταβίντ (61΄ Πιερό).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς):

Βατσλίκ, Βρσάλικο (80΄ Παπασταθόπουλος), Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (72΄ Μπουχαλάκης), Κανέ, Μασούρας (80΄ Άβιλα), Αγκιμπού Καμαρά (46΄ Μαντί Καμαρά), Ζινγκερνάγκελ (46΄ Αμπουμπακάρ Καμαρά), Τικίνιο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις