Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Η φωτιά από την Ακρόπολη: «Το πιο απόκοσμο background»
ΕΛΛΑΔΑ

Η φωτιά από την Ακρόπολη: «Το πιο απόκοσμο background»

Η φωτιά από την Ακρόπολη: Η σοκαριστική εικόνα της Ακρόπολης και του Λυκαβηττού με φόντο τη φωτιά στην Πεντέλη

Δέος προκαλεί η εικόνα της Ακρόπολης και του Λυκαβηττού με φόντο τη μεγάλη φωτιά που καίει στην Πεντέλη από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (19/7). Η φωτιά στην Πεντέλη μαίνεται ανεξέλεγκτη, ενώ οι κάτοικοι στο Ντράφι, όπου καίγονται σπίτια, Ανθούσα, η Διώνη και Δασαμάρι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τις περιοχές. Περίπου στις 9 το βράδυ εκκενώθηκε το Παίδων Πεντέλης και το Νταού, ενώ το ίδιο συνέβη και με τη δομή ασυνόδευτων ανηλίκων «Νεφέλη 2». Οι άνεμοι πνέουν ισχυρότατοι στην περιοχή και αυτό κάνει εξαιρετικά δύσκολη την προσπάθεια της Πυροσβεστικής για να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο, το οποίο εξαπλώνεται.

Εκατοντάδες πυροσβέστες έχουν ριχθεί στη μάχη με τις φλόγες, ενώ συνδρομή παρέχει και η Ελληνική Αστυνομία αλλά και ο στρατός. Οι εικόνες από την πυρκαγιά μεταδίδονται σε όλο τον κόσμο με το Associated Press να αποτυπώνει την αγωνία των κατοίκων και την υπερπροσπάθεια πυροσβεστών και αστυνομικών με συγκλονιστικά καρέ.

Οι καπνοί από τη μεγάλη φωτιά έχουν σκεπάσει το λεκανοπέδιο και είναι ορατοί από πολλά χιλιόμετρα.  H τηλεόραση του ΣΚΑΪ μετέδωσε ένα συγκλονιστικό πλάνο της Ακρόπολης, με φόντο τη μεγάλη πυρκαγιά στην Πεντέλη. Άλλωστε, ο πυκνός καπνός από το πύρινο μέτωπο έχει καλύψει όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις