Φωτιές τώρα Πεντέλη: Μεγάλη μάχη των πυροσβεστών σε Διώνη και Δασαμάρι

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές τώρα Πεντέλη: Μεγάλη μάχη των πυροσβεστών σε Διώνη και Δασαμάρι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Φωτιές τώρα Πεντέλη: Τρεις εγκαυματίες στο "Γεννηματάς" - Με εκτεταμένα εγκαύματα 54χρονος

20.07.2022 | 11:53

Δραματικές στιγμές στα μέτωπα της φωτιάς της Πεντέλης που καίει από χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα ενεργά μέτωπα είναι:

Ανατολικά στα όρια των περιοχών Διώνη και Δασαμάρι

Ενα μικρό μέτωπο εξελίσσεται δυτικά του Ντράφι

Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στην Ανθούσα

Διάσπαρτες δυνάμεις υπάρχουν και κατά μήκος της Λ. Μαραθώνος.

Στη βόρεια βορειοδυτική και δυτική πλευρά της περιμέτρου της φωτιάς, η κατάσταση βελτιώνεται και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής 485 πυροσβέστες, 9 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα.

Ο χάρτης της Πυροσβεστικής με το πέταλο της φωτιάς στην Πεντέλη

Σύμφωνα με τον τελευταίο χάρτη από την ενημέρωση της πυροσβεστικής, αλλά και με το χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα το meteo διάσπαρτες εστίες σε Γέρακα, Παλλήνη, Ανθούσα. Οπως φαίνεται και στο χάρτη το πέταλο της φωτιάς από τη φωτιά της Πεντέλης παραμένει ενεργό.

Ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί είναι πως η φωτιά καίει και στις πλευρές της λεωφόρου Μαραθώνος.

Η εξάπλωση των θερμών σημείων από τον ορεινό όγκο της Πεντέλης προς τα νότια αποκαλύπτει την μεγάλη εξάπλωση της δασικής πυρκαγιάς η οποία όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας καθοδηγείται από τους ισχυρούς βόρειους ανέμους, αναφέρει το meteo.

Μεγάλος δυνάμεων της Πυροσβεστικής στη μάχη με τις φλόγες

Επιχειρούν 485 πυροσβέστες, με 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 120 οχήματα. Στο πεδίο παραμένουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες. Το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ έχει διατεθεί για τον συντονισμό των δυνάμεων, ενώ η εικόνα της πυρκαγιάς διατίθεται διαρκώς από drones που έχει αναπτύξει το Πυροσβεστικό Σώμα. Για την αεροπυρόσβεση ήδη επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Συνεχίζει η συνδρομή από πολυάριθμα στελέχη του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, της Δασικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ, των τοπικών φορέων και της ΕΛΑΣ  που διαθέτει 626 Αστυνομικούς με 232 οχήματα κυρίως για την διευκόλυνση της ασφαλούς μετακίνησης των πολιτών, την απομάκρυνσή τους προς ασφαλές σημείο και την διαφύλαξη της περιουσίας τους.

Πεντέλη: Τρεις εγκαυματίες στο “Γεννηματάς” – Με εκτεταμένα εγκαύματα 54χρονος

Τρεις εγκαυματίες προσήλθαν την Τρίτη στο στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας “Γεώργιος Γεννηματάς” από τη φωτιά στην Πεντέλη σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου. Ο ένας, εισήχθη στη Μονάδα Εγκαυμάτων με εκτεταμένα εγκαύματα. Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, στην εφημερία της 19/7/2022, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας, προσήλθαν συνολικά τρεις ασθενείς που αφορούσαν την Πλαστική Χειρουργική, από τη πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη.

O ασθενής Μ.Ε. ετών 54 προσήλθε με ιδίο μέσο από την πυρκαγιά στο Γέρακα, με εκτεταμένα εγκαύματα συνολικής εγκαυματικής επιφάνειας 60% της ολικής επιφάνειας σώματος, κυρίως επιπολής και κατά τόπους εν τω βάθει μερικού πάχους, που αφορούσαν το πρόσωπο, άνω και κάτω άκρα άμφω, και κορμό. Λόγω της σοβαρότητας των εγκαυμάτων ο ασθενής εισήχθη στη Μονάδα Εγκαυμάτων και η κατάσταση του ασθενούς είναι σταθερή.

Ασθενής Α.Ν. θήλυ, 28 ετών, από την περιοχή της Πεντέλης, προσήλθε λόγω εισπνοής καπνού, και μετά τη διενέργεια των ενδεδειγμένων βάσει πρωτοκόλλου εξετάσεων και παρακλινικού ελέγχου, αποφασίστηκε η διακομιδή στο Γ.Ν Σωτηρία για πνευμονολογική εκτίμηση λόγω της φύσης του εισπνευστικού εγκαύματος. Ωστόσο η ασθενής αρνήθηκε ενυπογράφως την διακομιδή της με ΕΚΑΒ και ανέφερε ότι θα μεταβεί από τους συνοδούς της στο Γ.Ν Σωτηρία. Ασθενής Β.Γ. άρρεν 35 προσήλθε με ΕΚΑΒ από τη Πεντέλη λόγω θερμικών εγκαυμάτων εν τω βάθει μερικού πάχους συνολικής επιφανείας 18%, σε κεφαλή, ΑΡ βραχίονα, ΔΕ κνήμη, και ΑΡ κάτω άκρο. Έγινε σύσταση για εισαγωγή στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής ωστόσο ο ασθενής αρνήθηκε ενυπογράφως και θα προσέλθει σήμερα για επανεξέταση στο εξωτερικό ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής.

ΕΔΑ: Μικρή διαρροή φυσικού αερίου στην Παλλήνη – Το συμβάν αντιμετωπίστηκε

«Μικρή διαρροή φυσικού αερίου στο σταθμό του δικτύου Παλλήνης» σημειώθηκε ως αποτέλεσμα της πυρκαγιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης, όπως αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ). Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές και κινητοποιήθηκε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασής της.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη:

«Χάρη στην άμεση επέμβαση εξειδικευμένου τεχνικού κλιμακίου της εταιρείας, σε συντονισμό με την πυροσβεστική και το κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας, το συμβάν αντιμετωπίστηκε και απομονώθηκε πλήρως το σημείο. Η διαρροή αποκαταστάθηκε, ενώ η φωτιά στην περιοχή έχει σβήσει και το σημείο είναι υπό πλήρη έλεγχο. Η ΕΔΑ Αττικής παρακολουθεί συνεχώς και σε πραγματικό χρόνο τη λειτουργία του δικτύου φυσικού αερίου μέσω συστημάτων του κέντρου ελέγχου, ενώ επιπλέον λειτουργούν αυτόματα συστήματα διακοπής της παροχής, σε περίπτωση διαρροής.

Παράλληλα, εξειδικευμένα συνεργεία της βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και διενεργούν επιτόπιους ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής, σε απόλυτο συντονισμό με την Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και την Πυροσβεστική. Υπενθυμίζεται ότι, για οποιοδήποτε θέμα ασφαλείας σχετικά με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Άμεσης Επέμβασης της ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στην τηλεφωνική γραμμή 11322 που λειτουργεί σε 24ωρη βάση».

Exit mobile version