Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Πεντέλη τώρα: «Πεθαμένος να είμαι, δεν φεύγω από το σπίτι»
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Πεντέλη τώρα: «Πεθαμένος να είμαι, δεν φεύγω από το σπίτι»

Φωτιά Πεντέλη τώρα: 'Είμαστε έτοιμοι να καούμε – Θέλουμε βοήθεια από το κράτος'

Δύσκολες ώρες περνούν οι κάτοικοι στην Πεντέλη, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας. Ο κ. Περικλής είναι 86 ετών και με δάκρυα στα μάτια εξηγεί πως ήταν πολύ δύσκολη η χθεσινή νύχτα… «Πήρε φωτιά και τούς φώναζα για λίγο νερό γιατί δεν είχα… Τίποτα! Πήρα το 100 και μού έλεγαν ότι θα ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική. Εγώ πεθαμένος να είμαι δεν φεύγω. Δεν εγκατέλειψα το σπίτι», ανέφερε στον Alpha.

Τα ενεργά μέτωπα

Στο μεταξύ, ενημέρωση για τα μέτωπα της φωτιάς στην Πεντέλη έδωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής τονίζοντας ότι τα μέτωπα είναι στον Γέρακα, την Ανθούσα, την Παλλήνη και τη Διώνη. Η φωτιά όπως αποτυπώνεται και στο χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα η πυροσβεστική έχει δημιουργήσει ένα πύρινο πέταλο γύρω από τις περιοχές με τις διάσπαρτες εστίες.

Εκατοντάδες πυροσβέστες στη μάχη για την κατάσβεση

Επιχειρούν 485 πυροσβέστες, με 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 120 οχήματα. Στο πεδίο παραμένουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες. Το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ έχει διατεθεί για τον συντονισμό των δυνάμεων, ενώ η εικόνα της πυρκαγιάς διατίθεται διαρκώς από drones που έχει αναπτύξει το Πυροσβεστικό Σώμα. Για την αεροπυρόσβεση ήδη επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις