Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μεταγραφική περίοδος: Η παραδοσιακή μεταγραφολογία
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μεταγραφική περίοδος: Η παραδοσιακή μεταγραφολογία

Μεταγραφική περίοδος: Το… μεγαλύτερο «κακό» το κάνουν οι αθλητικές εφημερίδες που γράφουν ονόματα τέτοια που θα ήθελαν όλες οι μεγάλες ελληνικές ομάδες να έχουν στο ρόστερ τους!

«Πω, πωω! Τώρα θα τους σκίσουμε όλους…»! Τις επτά αυτές λέξεις ακούς τούτες τις ημέρες από τους φίλους και οπαδούς όλων των ομάδων. Μεταγραφές γαρ! Και φυσικά όσο μπαίνουμε στην… «καρδιά των μεταγραφών» και γράφονται ονόματα διασήμων ποδοσφαιριστών που πρόκειται να… «ντυθούν» με τα χρώματα των ομάδων τους, τόσο αυτό το «…τώρα θα τους σκίσουμε όλους» μεγαλώνει. Και φυσικά ακούς ατάκες έξυπνες που είναι και απαξιωτικές για τους άλλους! «Φέτος δεν θα γλιτώσει κανένας σας! Όλοι θα… προσκυνήσετε ρεε», λένε οι μεν… Για να απαντήσουν οι δε: «Μασάει ρεε η κατσίκα ταραμά; Πάρτε πρώτα ποδοσφαιριστές από το πάνω ράφι και μετά τα λέμε…»! Και οι κόντρες καλά κρατούν!

Βέβαια το… μεγαλύτερο «κακό» το κάνουν οι αθλητικές εφημερίδες που γράφουν ονόματα τέτοια που θα ήθελαν όλες οι μεγάλες ελληνικές ομάδες να έχουν στο ρόστερ τους! Θυμάμαι παλιά πως οι διευθυντές μας έλεγαν «γράψε πως ο Ολυμπιακός φέρνει τον Αργεντινό Άλτσιμπαρ!». Πρόκειται για παίκτη που έχει γράψει ιστορία στην χώρα του. Πράγματι ο Άλτσιμπαρ ήρθε στον Ολυμπιακό, ο οποίος παρουσίασε τον παίκτη σε φιλικό αγώνα στο τότε στάδιο Καραϊσκάκη. Ο κόσμος, ο λαός των ερυθρολεύκων κατέκλυσε τις κερκίδες για να δει και να θαυμάσει τον Αργεντίνο ποδοσφαιριστή. Ο παίκτης μόλις μπήκε στο γήπεδο πρέπει να ένιωσε τουλάχιστον πρίγκιπας! Μάλιστα ο κόσμος ξέσπασε στην κυριολεξία σε παρατεταμένα χειροκροτήματα, όταν με φάουλ σημείωσε και γκολ, που αν δεν με απατά η μνήμη μου, ήταν από τα ελάχιστα που πέτυχε όσο διάστημα έμεινε στην ομάδα!

 

Η άφιξη του Μπουμπλή

Ένα άλλο περιστατικό ήταν το σίριαλ που δημιουργήθηκε με την άφιξη του Μπουμπλή! Την εποχή εκείνη έφερναν ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό και τους… «βάφτιζαν» Έλληνες! Ο… συμπέθερος του πεθερού της γιαγιάς του ήταν από την Αμαλιάδα! Και δεν ήταν μόνο ο Παναθηναϊκός με τον… Μπουμπλή, όλες οι ομάδες είχαν κάνει τέτοιες μεταγραφές… «Ελλήνων»! Αργότερα ο Μπουμπλής, που έγραψε ιστορία στους πράσινους με τα σπουδαία και γεμάτα παιχνίδια του, αγωνίστηκε με το πραγματικό όνομα του, Χουάν Ραμόν Ρότσα, από την Αργεντινή. Λίγα χρόνια μετά, ο Ρότσα πήρε την ελληνική υπηκοότητα.

Έτσι και φέτος

Εφέτος τα πράγματα όσον αφορά την μεταγραφολογία και τα γραφόμενα στις αθλητικές εφημερίδες δεν άλλαξαν σε τίποτα! Γράφονται μεγάλα ονόματα διάσημων ποδοσφαιριστών που ΘΑ έρθουν ή που έρχονται. Που είναι ΕΔΩ. Που κρατάνε τον στύλο και… υπογράφουν! Που θέλουν ΝΑ κατακτήσουν τίτλους με την ομάδα τους, που ανέβηκε επίπεδο! Όλα αυτά κάνουν τους οπαδούς να… φουσκώνουν και να καμαρώνουν σαν… «γύφτικο σκερπάνι»! Και φυσικά τα πειράγματα και τα σχόλια μεταξύ των φιλάθλων «δίνουν και παίρνουν» και ασφαλώς είναι στην ημερήσια διάταξη! Και όλα αυτά, στο τέλος που… «ξυρίζουν τον γαμπρό» μένουν με το ηθικό… κατεβασμένο! Έχουν όμως την ελπίδα πως του χρόνου η ομάδα τους θα αποκτήσει τον ή τους παίκτες που δεν μπόρεσε να… πάρει εφέτος!

«Του χρόνου θα τα πούμε ρεε ‘σεις…» είναι οι άλλες επτά λέξεις που λένε όλοι όταν… «χαλάσουν» οι μεταγραφές! «Του χρόνου πάλι…»! Όμως για να είμαστε ειλικρινείς, από την εποχή που η εθνική μας κατέκτησε το Euro 2004, ο Κόκκαλης και ιδιαίτερα ο Μαρινάκης «έχωσαν» εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές στον Ολυμπιακό η κατάσταση άλλαξε. Έρχονται παίκτες αξίας από το πάνω ράφι σε όλες τις ομάδες και ιδιαίτερα για τον Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις