Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης στη Βουλή 19/7: Παρέμβαση για το κλίμα που δημιουργεί η αξιωματική αντιπολίτευση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη Βουλή 19/7: Παρέμβαση για το κλίμα που δημιουργεί η αξιωματική αντιπολίτευση

Μητσοτάκης στη Βουλή 19/7: Ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στη συζήτηση για το νομοσχέδιο αναφορικά με την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Τα κοινωνικά ζητήματα αλλά και τα έργα των περασμένων ετών θέλει να προτάξει η κυβέρνηση, την ώρα που η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα σκληρό χειμώνα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά την Πέμπτη κύκλο επισκέψεων σε διάφορες περιοχές της χώρας, με πρώτο σταθμό την Ήπειρο. Την ίδια ώρα, περιοδείες πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα σε ολόκληρη την Ελλάδα από μεικτά κλιμάκια υπουργών και βουλευτών.  Το Μαξίμου ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στην προετοιμασία για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, όπου θα αποκαλυφθεί η οικονομική ατζέντα με την οποία η Νέα Δημοκρατία θα πορευτεί μέχρι τις εκλογές. Το βάρος που ρίχνει ο πρωθυπουργός στην κοινωνική πολιτική φαίνεται και από την απόφασή του να τοποθετηθεί σήμερα στις 12:00 στη Βουλή για το σχέδιο νόμου της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθεί στενά το εν λόγω νομοθέτημα και η εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας Έλενα Ράπτη βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού. Για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει να μιλήσει από το βήμα της Βουλής για το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, Το ίδιο είχε κάνει και την περασμένη εβδομάδα για το νομοσχέδιο της Παιδείας, εξαπολύοντας τα «βέλη» του κατά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά. Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως θέλει να αναδείξει και το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα πατήσει νομοθετικό «γκάζι» το επόμενο διάστημα, ιδιαίτερα τώρα που το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών έχει κλείσει για τα καλά.

 Οι επόμενοι στόχοι

Παρότι το οικονομικό επιτελείο έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για νέες παρεμβάσεις ανακούφισης των πολιτών, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει αφήσει «παράθυρο» για νέα μέτρα. Και ο στόχος αυτός φαίνεται πως είναι μάλλον υλοποιήσιμος, δεδομένου ότι τα αυξημένα έσοδα και η αναμενόμενη καλή πορεία του τουρισμού αναμένεται να δημιουργήσουν μια κάποια «άνεση» στα δημόσια ταμεία. Ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανακοινώσει την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους ενώ το επόμενο διάστημα ενδεχομένως να ανακοινωθούν επεκτάσεις -ποσών και δικαιούχων- των μέτρων που ήδη έχουν ανακοινωθεί, όπως το power pass και το fuel pass. Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο θα κληθεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να υπάρξει και ένα αυξημένο κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης.

Τοξικότητα και επιθέσεις

Την ίδια ώρα, γαλάζιες πηγές βλέπουν μια προσπάθεια του κ. Τσίπρα να καταφύγει στον διχασμό.   Στην κυβερνητική παράταξη, όμως, πιστεύουν ότι η κοινωνία έχει αφήσει πίσω της αυτή την εποχή και αυτό που ζητά είναι λύσεις στα ζητήματα που την απασχολούν.  Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σήμερα στη Βουλή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και αναμένεται να τοποθετηθεί και για αυτά τα ζητήματα, ειδικά αν είναι παρών ο κ. Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα εγκαλέσει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση που έκανε στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση Λιγνάδη. Στην κυβέρνηση τονίζουν ότι αν η ίδια υπόθεση δικαζόταν βάσει του Ποινικού Κώδικα που ψήφισε η ΝΔ η καταδίκη θα ισοδυναμούσε με ισόβια, αλλά, το αποτέλεσμα της δίκης είναι συνέπεια του Ποινικού Κώδικα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα για την αποφυλάκιση Λιγνάδη, «αυτός που έκανε τα πιο ειδεχθή εγκλήματα, βιασμούς, αφέθηκε ελεύθερος γιατί ήταν κολλητός της εξουσίας», αποτελεί χυδαία επίθεση στη Δικαιοσύνη, την οποία αποδέχεται «α αλ καρτ», όπως λένε από το κυβερνητικό στρατόπεδο και θα κληθεί να εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί και ποια στοιχεία έχει, διαφορετικά θα αποδείξει ότι είναι «ένας αμετανόητος λαϊκιστής, συκοφάντης και ψεύτης που χρησιμοποιεί μυθεύματα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις