Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τροχαίο Σπαθοβούνι – Κόρινθος: Το απόγευμα η κηδεία της 18χρονης
ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο Σπαθοβούνι – Κόρινθος: Το απόγευμα η κηδεία της 18χρονης

Τροχαίο Σπαθοβούνι - Κόρινθος: Κρίσιμη η κατάσταση του 15χρονου οδηγού

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Κορίνθου μετά το τροχαίο δυστύχημα τα ξημερώματα της Δευτέρας, που είχε ως συνέπεια δύο νέα παιδιά, 16 και 18 ετών, να χάσουν τη ζωή τους. Υπενθυμίζεται πως ο 15χρονος που οδηγούσε το αυτοκίνητο και τώρα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, είχε πάρει κρυφά από τους γονείς του τα δεύτερα κλειδιά, ενώ μόλις έμαθε ότι η αδελφή του είναι νεκρή ακολούθησαν τραγικές σκηνές. Γείτονας της οικογένειας περιγράφει πόσο έχει στοιχίσει στην τοπική κοινωνία το συγκεκριμένο περιστατικό, λέγοντας ότι «οι συμμαθητές τους κλαίνε όλοι. Το κλίμα είναι πολύ βαρύ. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι».

Για την κατάσταση της υγείας του 15χρονου, τονίζει πως «είναι πολύ κρίσιμη. Οι γονείς του περιμένουν τι θα πουν οι γιατροί σε λίγες ώρες. Είναι σταθερός». Ο γείτονας είπε πως «το απόγευμα είναι η κηδεία της αδελφής του, στις 18:30. Η σορός θα βρίσκεται στην εκκλησία στις 17:30, στην Αγία Άννα Κορίνθου. Πόσο άδικο, Θεέ μου…». Το τροχαίο συνέβη στις 5:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Τριπόλεως, όταν ο 15χρονος οδηγός στο ύψος του ΣΕΑ στο Σπαθοβούνι έκανε όπισθεν, ενώ κινούνταν στο ρεύμα προς Τρίπολη, με συνέπεια το όχημα που ερχόταν από πίσω και κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση να πέσει επάνω στο όχημα με τα τέσσερα παιδιά.

Με βαριές εγκεφαλικές κακώσεις ο 15χρονος οδηγός

Από τη σύγκρουση σκοτώθηκαν ακαριαία τα δύο παιδιά που κάθονταν στο πίσω κάθισμα, η 18χρονη αδελφή του 15χρονου οδηγού, Αναστασία, και ο 16χρονος φίλος τους. Βαριά τραυματίστηκε ο 15χρονος, ο οποίος χθες μεταφέρθηκε στο Παίδων με βαριές εγκεφαλικές κακώσεις και υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο. Ελαφρύτερα τραυματίστηκε ο 18χρονος συνοδηγός. Βαριά τραυματισμένος είναι και ο 69χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που έπεσε πάνω σε αυτό που οδηγούσε ο 15χρονος.

Ο 15χρονος οδηγός φαίνεται ότι είχε πάρει τα κλειδιά του αυτοκινήτου κρυφά από τους γονείς του. Η απειρία, η άγνοια και ενδεχομένως το λάθος που έγινε στην έξοδο στην Εθνική και έβαλε το αυτοκίνητο σε πορεία προς Τρίπολη οδήγησαν στο μοιραίο χειρισμό από τον 15χρονο, να κάνει δηλαδή όπισθεν στην Εθνική Οδό, με ολέθριες συνέπειες. Η παρέα λίγη ώρα πριν από τη σφοδρή και μοιραία σύγκρουση είχε ποστάρει στο Instagram βίντεο, με τον 15χρονο να οδηγεί ενώ ακούει μουσική.

Τα δύο θύματα της τραγωδίας: Ο 16χρονος και η 18χρονη που κάθονταν στο πίσω κάθισμα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις