Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λέων – Πισπιρίγκου: Το σχόλιο του ιατροδικαστή μετά την νέα δίωξη της 33χρονης
ΕΛΛΑΔΑ

Λέων – Πισπιρίγκου: Το σχόλιο του ιατροδικαστή μετά την νέα δίωξη της 33χρονης

Λέων - Πισπιρίγκου: Εξελίξεις στην υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας

Ακόμη ένα κακούργημα σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου προστίθεται στη δικογραφία που αφορά στην πρωτότοκη κόρη της, Τζωρτζίνα, για τη δολοφονία της οποίας η 33χρονη γυναίκα είναι προσωρινά κρατούμενη από τον περασμένο Απρίλιο. Η μητέρα, η οποία κατηγορείται ότι δολοφόνησε την 9χρονη κόρη της, θα λογοδοτήσει και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού μετά την ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος της ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιώργος Νούλης.

Ο κ. Νούλης, αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί γα τον θάνατο της Τζωρτζίνας, τον Ιανουάριο του 2022, άσκησε εναντίον της 33χρονης μητέρας συμπληρωματική ποινική δίωξη για την προσπάθειά της να δολοφονήσει μέσα στο Καραμανδάνειο την κόρη της, λίγο πριν τελικά το παιδί υποκύψει στη θανατηφόρα δόση κεταμίνης. Ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Γρηγόρης Λέων, σχολίασε την εξέλιξη αυτή με μια ανάρτηση που προκαλεί αίσθηση. Λέει ότι η Τζωρτζίνα “υπέφερε παρά πολύ και ίσως όχι μόνο από έναν εξωγενή παράγοντα”. Βάζει ο ιατροδικαστής στο κάδρο και άλλα πρόσωπα; Θέτει προς διερεύνηση και άλλου είδους συνθήκες που έκαναν το 9χρονο παιδί να υποφέρει και τελικά να πεθάνει; Στην ανάρτησή του αναφέρει συγκεκριμένα: Διαβάζω σήμερα για νέα δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Δυστυχώς από καιρό λέγαμε ότι η Τζωρτζίνα υπέφερε παρά πολύ και ίσως όχι μόνο από έναν εξωγενή παράγοντα.

Τι εκτιμά ο εισαγγελέας

Η Πισπιρίγκου ήδη έχει κληθεί σε συμπληρωματική απολογία για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάπα, η οποία διερευνά την υπόθεση, και έτσι αναμένεται αύριο το πρωί να μεταχθεί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων από τον Κορυδαλλό όπου κρατείται. Πιθανότατα θα ζητήσει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν η ίδια και ο δικηγόρος της για όσα της καταλογίζονται με τη νέα κατηγορία που απαγγέλθηκε σε βάρος της, ώστε να ετοιμάσει την υπεράσπισή της.

Ο εισαγγελέας, στοιχειοθετώντας τα δεδομένα της υπόθεσης θανάτου της 9χρονης κόρης της κατηγορουμένης, θεωρεί ότι λίγους μήνες πριν τον θάνατο του παιδιού η μητέρα του είχε επιχειρήσει και πάλι να οδηγήσει την 9χρονη στον θάνατο. Σύμφωνα με την εισαγγελική αξιολόγηση, το κοριτσάκι νοσηλευόταν στο “Καραμανδάνειο” χωρίς παθολογικά ευρήματα, πλην όμως εκδήλωσε καρδιακή ανακοπή. Κατά τον κ. Νούλη το περιστατικό οφείλεται σε εξωτερική παρέμβαση και συγκεκριμένα από την 33χρονη κατηγορουμένη που ωστόσο δεν πέτυχε το θανατηφόρο αποτέλεσμα που επεδίωξε καθώς το αντιμετώπισαν άμεσα οι γιατροί του νοσοκομείου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις