Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Νέου Ηρακλείου: Οικονομική ενίσχυση για το πρώτο παιδί
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Νέου Ηρακλείου: Οικονομική ενίσχυση για το πρώτο παιδί

Δήμος Νέου Ηρακλείου: Το επίδομα αυτό δίνεται με κοινωνικά κριτήρια για ετήσια εισοδήματα περίπου 15.000 ευρώ ήδη από την περσινή χρονιά.

Την ώρα που τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την απογραφή των Ελλήνων δεν είναι ευχάριστα μιας και δείχνουν μείωση 383.805 σε σχέση με το 2011, υπάρχουν πρωτοβουλίες, όπως του δήμου Νέου Ηρακλείου Αττικής, που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τις οικονομικά ασθενείς οικογένειες να αποκτήσουν παιδί, κάτι που βοηθά εν μέρει στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας.

Ειδικότερα, από τις αρχές του χρόνου 19 οικογένειες της πόλης με χαμηλά εισοδήματα έχουν λάβει το επίδομα των 1000 ευρώ το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει θεσπίσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, για κάθε πρώτο παιδί Ηρακλειωτών που γεννιέται. Η πρωτοβουλία αυτή ήταν μια προεκλογική εξαγγελία του δημάρχου κ. Νίκου Μπάμπαλου η οποία ξεκίνησε το 2021 και μέχρι στιγμής συνολικά έχουν βοηθηθεί περίπου 60 οικογένειες.

Με κοινωνικά κριτήρια η χορήγηση του επιδόματος

«Βλέπαμε ότι τα νέα ζευγάρια δεν γεννούσαν παιδιά με τα περισσότερα να σκέφτονται τα έξοδα. Υπολογίσαμε ότι για τα πρώτα έξοδα 1000 ευρώ μπορούν να βοηθήσουν και ξεκινήσαμε. Λόγω πανδημίας αργήσαμε λίγο αλλά επίσημα χορηγούμε αυτό το επίδομα από το 2021. Αυτή την περίοδο, που το δημογραφικό έχει μπει στην κορυφή της ατζέντας, είναι ευκαιρία να θυμίσουμε σε όλους τους συμπολίτες μας ότι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στέκεται στο πλευρό τους με όσες δυνάμεις διαθέτει. Δεν ξέρω εάν τα 1.000 ευρώ θα αποτελέσουν κίνητρο για κάποιους ώστε να αποφασίσουν να κάνουν το πρώτο τους παιδί, είναι όμως ένα βοήθημα που, ουσιαστικά και συμβολικά, στέλνει ένα μήνυμα πως κανείς δεν θα είναι μόνος τους, ότι ο Δήμος είναι εδώ και τους νοιάζεται. Αυτή είναι άλλωστε και η φιλοσοφία που μας οδήγησε τα τελευταία χρόνια να πάρουμε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία ως δημοτική αρχή – και νομίζω είμαστε ο μόνος δήμος που το εφαρμόζει – χαίρομαι δε που έχουμε καταφέρει να βοηθήσουμε τόσες οικογένειες της πόλης μας», δήλωσε ο δήμαρχος κ. Μπάμπαλος.

Το επίδομα αυτό δίνεται με κοινωνικά κριτήρια για ετήσια εισοδήματα 15000 ευρώ περίπου ενώ αν οι οικονομικές συνθήκες γίνουν πιο ευνοϊκές το ποσό του επιδόματος θα αυξηθεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις