Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Φωτιά σε αυτοκίνητο: «Βροχή» προστίμων σε οδηγούς που τραβούσαν βίντεο
ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιά σε αυτοκίνητο: «Βροχή» προστίμων σε οδηγούς που τραβούσαν βίντεο

Φωτιά σε αυτοκίνητο: Απομάκρυναν το βλέμμα τους από τον δρόμο και «τράβηξαν» το κινητό τους

Ακριβά πλήρωσαν δεκάδες οδηγοί την απόφασή τους να απομακρύνουν τα χέρια τους από το τιμόνι και τα μάτια τους από τον δρόμο, ώστε να απαθανατίσουν με το κινητό τους τηλέφωνο τη στιγμή που ένα όχημα βαρέως τύπου τυλιγόταν στις φλόγες, σε αυτοκινητόδρομο της Γαλλίας. Ειδικότερα, κατά τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 13 Ιουλίου, στον αυτοκινητόδρομο A7 κοντά στην κοινότητα Saint-Paul-Trois-Châteaux, στο ρεύμα προς την πόλη Λυών, σημειώθηκε μία σφοδρή σύγκρουση μεταξύ δύο φορτηγών, με ένα εξ αυτών να τυλίγεται στις φλόγες. Λόγω του συμβάντος, η κυκλοφορία διεξαγόταν μετ’ εμποδίων, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν τεράστιες ουρές, με τους οδηγούς να υπόκεινται σε μεγάλες καθυστερήσεις.

Χάος και ουρές οχημάτων άνω των 30 χλμ., ωστόσο, δημιουργήθηκαν και στις λωρίδες κυκλοφορίας που προορίζονται για την κίνηση προς την αντίθετη κατεύθυνση, εξαιτίας της απερισκεψίας δεκάδων οδηγών να επιβραδύνουν τα οχήματά τους προκειμένου να βιντεοσκοπήσουν το φλεγόμενο φορτηγό. Πολλοί, μάλιστα, εκ των οδηγών ακινητοποίησαν πλήρως τα οχήματά τους, αδιαφορώντας πλήρως για τον αν παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως άνδρες των γαλλικών αστυνομικών αρχών, οι οποίοι άρχισαν να «μοιράζουν» πρόστιμα στο… κοινό. Όπως, μάλιστα, αναφέρει η γαλλική Huffington Post, στην «τσιμπίδα» της αστυνομίας έπεσαν 103 οδηγοί, στους οποίους βεβαιώθηκε πρόστιμο. «Πρέπει πάντα θα θυμάστε πως όταν οδηγείς οφείλεις να κοιτάς τον δρόμο», ανέφερε αξιωματικός της γαλλικής τροχαίας, ο οποίος έκανε λόγο για πρωτοφανές περιστατικό. «Δεν έχουμε συναντήσει ξανά κάτι ανάλογο», πρόσθεσε.

Η συγκεκριμένη ασυνείδητη συμπεριφορά δυσχέρανε και το έργο των συνολικά 70 πυροσβεστών οι οποίοι έπρεπε να μεταβούν στο σημείο του τροχαίου για την κατάσβεση της φωτιάς.

Car and Moto

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις